andre44 Opublikowano 20 Marca 2019 Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Pytanie z serii głupich. Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego do a4b5 nie pasują radia concert II z: a3 8p a4 b6/b7 Czy to jest kwestia wymiarów przedniej ramki (za wąskie lub za szerokie) czy wymiaru kieszeni? Szukam do siebie oryginalnego radia z audi i concert II mi przypadł mi do gustu (wygląd). Edytowane 20 Marca 2019 przez andre44
Bursztyn Opublikowano 25 Marca 2019 Opublikowano 25 Marca 2019 Witam, Wymiary Concert II z a4 b6 oraz a3 8p nie pasuje przednia ramka jest za duża , można ją oczywiście dostosować czyli doszlifować do wymiaru odpowiadającemu w a4 b5 ale ciężko jest idealnie zrobić wiem bo sam robiłem ale się da, chyba , że masz parę gorszy więcej to z tego co pamiętam z A6 C5 polift ma taki sam wymiar przedniego panelu 22cm , kosz i tył radia jest taki sam także wszystko pasuję. Druga sprawa jest podłączenie radia jest troszkę zabawy ale do zrobienia , nie będzie ci działać na pewno gala ( zwiekszanie automatycznie głośności do prędkości ) oraz będzie się wyłączać co godzinę ponieważ Concert II komunikuję się za pomocą szyny CAN. Podłączenie podświetlenia przycisków nie będzie działać ale wystarczy rozebrać radio i przylutować jeden kabelek do odpowiedniego pinu nie jest to ciężkie do zrobienia. U siebie robiłem taki zabieg i opłaca się ładnie radio wygląda nie ma problemu z potencjometrem i ładnie czysto gra.
andre44 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 23 godziny temu, Bursztyn napisał: Witam, Wymiary Concert II z a4 b6 oraz a3 8p nie pasuje przednia ramka jest za duża , można ją oczywiście dostosować czyli doszlifować do wymiaru odpowiadającemu w a4 b5 ale ciężko jest idealnie zrobić wiem bo sam robiłem ale się da, chyba , że masz parę gorszy więcej to z tego co pamiętam z A6 C5 polift ma taki sam wymiar przedniego panelu 22cm , kosz i tył radia jest taki sam także wszystko pasuję. Druga sprawa jest podłączenie radia jest troszkę zabawy ale do zrobienia , nie będzie ci działać na pewno gala ( zwiekszanie automatycznie głośności do prędkości ) oraz będzie się wyłączać co godzinę ponieważ Concert II komunikuję się za pomocą szyny CAN. Podłączenie podświetlenia przycisków nie będzie działać ale wystarczy rozebrać radio i przylutować jeden kabelek do odpowiedniego pinu nie jest to ciężkie do zrobienia. U siebie robiłem taki zabieg i opłaca się ładnie radio wygląda nie ma problemu z potencjometrem i ładnie czysto gra. Czytałem o tym że się wyłącza co godzinę i że do podświetlenia trzeba dołożyć kabelek (to chyba ogarnę) Nie wiedziałem tylko dlaczego nie pasuje. Teraz już wiem wszystko (chyba) Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi