Peterka Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, Po małym nieszczęściu na drzwiach mojego auto, przedstawiam sposób w jaki pozbyłem się rys. Użyto: -pasta polerska G3 -maszynka do polerowania -woda Tutaj dwie fotki odnośnie stanu poprzedniego: Metoda: Nałożyć pastę na polerkę, natrzeć docelowe miejsce bez włączania maszynki. Zacząć polerować kilka chwil i polać wodą, żeby nie spalić lakieru. Metodę powtarzać kilku krotnie do uzyskania efektu. Efekt: Pozdrawiam
MRoger Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Znacznie lepszy efekt mógłbyś uzyskać gdybyś przed polerowaniem pojechał wszystko papierem 2500. Było to już kilka razy opisywane na forum.
Peterka Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Opublikowano 9 Marca 2009 Dzięki kolego za uwagę. Jestem amatorem w tych sprawach, więc nie wszystko wiem. Następnym razem bardziej zgłębię temat. Ale ja, jak na mój "pierwszy raz w tych sprawach" jestem zadowolony. Pozdrawiam
MRoger Opublikowano 9 Marca 2009 Opublikowano 9 Marca 2009 Skoro tak to gratki ... idziesz w dobrą stronę
Picasso Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Muszę coś podobnego zastosować w moim przypadku ..... Pojechałem na automatyczną myjkę (na Statoil ) i niestety po myciu zauważyłem, że od strony kierowcy mam na obu drzwiach zarąbiste zarysowania. Jak się z tym uporam, to z pewnością pochwalę się na forum (jeżeli uda się te rysy zlikwidować )
Peterka Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Opublikowano 11 Marca 2009 Witaj, kolego zejdzie na bank. Ja przy okazji polikwidowałem sobie różne ryski np od Cb radio. Schodzi od razu. Pozdro
nauritus Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 do polerki polecam paste G3 firmy farecla lub 3M ale Faecla wydaje mi sie lepsza i po polerce proponuje uzycie mleczka carnuba chyba firmy formula
aero Opublikowano 15 Marca 2009 Opublikowano 15 Marca 2009 A po umyciu (dokładnym) nie wraca? Bo ja zrobiłem najpierw próbowałem pastą polaryzującą lekko ścierną Duchemą - efekt bardzo fajny ale do 1 umycia , później mleczkiem Carplan T-CUT i efekt lepszy ale po umyciu wraca. Ty tak nie masz?
Pawel_Poznan Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Tak jak koledy wyzej do polerwoania polecam paste Farecla G3 a na koniec mleczko Farecla Gold efekty zadawalajacy sprawdzalem polerujac juz kilka aut
blind1 Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 dzieki koledzy mam tez pare zarysowan bede mogl wiec sie troszke pobawic przy chwili wolnego czasu. jezeli nie dam rady mam znajomego lakiernika jak bede w kraju to on przepoleruje jak odwale fuszere
GRazny Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 a ja Wam polecam link który niedawno dostałem od Łukasza http://meguiarsonline.com/forums/showthread.php?t=13179 wszystko robione kosmetykami Meguiars... temat przyklejony w dziale "Nadwozie"
ykk Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Tylko nie trzyjcie zbyb czesto, bo zmniejszacie wtedy grubosc lakieru..
GRazny Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 takie cuda jak w tym linku powyżej to maks raz do roku raczej...
lukaszr Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 takie cuda jak w tym linku powyżej to maks raz do roku raczej... Myślę, że to wszystko zależy od użytkownika auta, ale raz na 2-3 lata takie coś się robi.
Mariusz Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 tylko jak będziecie za często polerować swoje cacka pastami ściernymi to zetrzecie bezbarwny lakier tak jak zrobił mój kolega tak polerował że przetarł bezbarwny i dostał sie do bazy na błotniku
lukaszr Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 tylko jak będziecie za często polerować swoje cacka pastami ściernymi to zetrzecie bezbarwny lakier tak jak zrobił mój kolega tak polerował że przetarł bezbarwny i dostał sie do bazy na błotniku Dlatego wykonywanie tych czynności polerkami za 100 zł oraz pastami typu TEMPO jest niezbyt dobrym pomysłem.
Rekomendowane odpowiedzi