Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI PD] Wycieki oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

21 godzin temu, Avaxus napisał:

U mnie już wszystko naprawione ? silnik gobil olej z pod pokrywy i z pompy vacum. Wymieniłem te 2 uszczelki i teraz jest już suchutko IMG_20190415_120123.jpg

Na pompie Vaccum jest taka metalowa uszczelka to ją wymieniłes razem z uszczelką pokrywy? Czy może puszczac pompa vacum ale z tych gumowych weźy załozonych na króciec czy nie bardzo?

Opublikowano

Tak podvacum jest metalowa uszczelka w moim przypadku po zdjęciu obudowy silnika górnej oczywiście to vacum było mokre od góry. Jeżeli vacum masz mokre to znak że trzeba ją wymienić, jak nie to trzeba szukać dalej. Ja najpierw umysłem dokładnie silnik i wtedy zobaczyłem co i jak 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź,  właśnie dostałem nową orginalną pokrywę zaworów z VW razem z nową uszczeką. Możliwe ze to właśnie odma w tej pokrywie jest zatkana i sukcesywnie wyrzuca kolejne uszczelnienia. Wymienię i zmontuję pokrywę dokładnie tak jak serwis zaleca na 10Nm z odpowiednią kolejnoscią dokręcania śrub. Moja pompa vaccum też jest zaolejona wiec w drugiej kolejności będzie uszczelka vaccum. Jak nie pomoże to będę pisał :)

Opublikowano

Czy u was też jest korek wlewu oleju zawilgocony? Zauważyłem to dzisiaj i nie wiem czy tam jest jakaś uszczelka czy te silniki tak mają? 

Opublikowano
W dniu 19.04.2019 o 07:58, dude5 napisał:

Dzięki za odpowiedź,  właśnie dostałem nową orginalną pokrywę zaworów z VW razem z nową uszczeką. Możliwe ze to właśnie odma w tej pokrywie jest zatkana i sukcesywnie wyrzuca kolejne uszczelnienia. Wymienię i zmontuję pokrywę dokładnie tak jak serwis zaleca na 10Nm z odpowiednią kolejnoscią dokręcania śrub. Moja pompa vaccum też jest zaolejona wiec w drugiej kolejności będzie uszczelka vaccum. Jak nie pomoże to będę pisał :)

Jak możesz, to daj znać, bo mnie też czeka zmiana pokrywy. Z tym że ja postawię na używkę ?