Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Pytanie o częstotliwość alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam takie pytanie posiadam kluczyk scyzoryk ori. o częstotliwości 433,92 mh czy będzie on dal się zaprogramować z takim sterownikiem centralnego zamka jak ten?????

http://www.allegro.pl/item575033803_sterownik_zamka_centralnego_bx10_promocja_schemat.html

pisze tu w opisie ze on tez działa na takich samych falach wiec jak myślicie pytam bo nie posiadam żadnego alarmu w aucie i chciałbym sobie założyć jak najniższym kosztem[br]Dopisany: 08 Marzec 2009, 15:51_________________________________________________to nikt nie pomoże????

Opublikowano

Może nadawać na jednych falach ale będzie inne kodowanie i nic z tego nie wyjdzie.

Opublikowano

To się raczej nie uda. Też tak próbowałem, wkońcu kupiłem zestaw z takim kluczykiem.

Ale są alarmy sterowane z centralki zamka :) Maja minus że jak Ci otworzą łamakiem zamek to i tak lipa bo sie rozbroi, ale da się go tak podłączyć żeby po minucie się znowu zazbroił i wtedy złodziejaszek będzie miał zonka, o ile wcześniej nie znajdzie centralki alarmowej.[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 14:32_________________________________________________ej ale to co podesłałeś to nie alarm tylko centralny zamek[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 14:34_________________________________________________Jak niski chcesz mieć koszt??

Alarm nic nie da. Nikt nie reaguje na wyjący alarm przechodzi obojętnie. Musiałbys zainwestować w alarm z powiadamianiem, jak się załączy to Ty o tym wiesz i możesz zobaczyć co się dzieje.

Najlepszym zabezpieczeniem jest założenie elektrozaworu przy baku (50zl), z dyskretnie umieszczonym gdzieś wyłącznikiem. Za cholere nie uruchomi auta, jak nie znajdzie wyłącznika. Minus jest taki, że próba uruchomienia auta może zakończyć się uszkodzeniem niektórych urządzeń, ale lepiej to niż stracić cały samochód (tak mi powiedzieli tu na forum).

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_elektrozawor_gdzie_wstawic-t66947.15.html

Ja stosuje kontaktrony w zabezpieczaniu aut. Musisz mieć ze sobą magnes i go położyć w odpowiednim miejscu (może sobie szukac przycisku i tak go nie znajdzie bo go nie ma), a wątpię czy będzie miał ze soba magnes i jeszcze musi znaleźć miejsce gdzie go położyć. Jako magnes można wykorzystać magnesy na lodówki, wyglądają niepozornie i nie rażą w oczy.

Opublikowano

Teraz się pogubiłem, o co Ci chodzi??

Przecież masz kluczyk scyzoryk, centralny Ci padł?? Jak tak to trzeba znaleźć przyczyne dlaczego nie działa centralny, a nie kupować centralkę. Kupisz centralkę zamontujesz i co może nadal nie działać bo uszkodzenie może być w innym miejscu. Powiedz dokładnie o co chodzi.

Masz kluczyk scyzoryk, jak naciśniesz żeby się auto otworzyło to co się dzieje?? I tez co się dzieje jak go zamykasz z pilota.

Opublikowano

mam kluczy (scyzoryk), centralny mi działa ale nie z pilota bo w moim aucie nie ma oryginalnie centralnego z scyzoryka a ze juz mam ten scyzoryk ogi. to pod niego chciałem jakiś sterownik ( nie ori)zamontować rozumiesz ????juz prościej nie umiem :wallbash:

Opublikowano

To sie nie uda. Byś musiał kupić cos takiego i dorobić groty+immo.

http://www.allegro.pl/item565796595_sterownik_zamka_vw_logo_migacze_komfort_klapa.html

PS. Nadal nie rozumiem jak możesz miec kluczyk scyzoryk i nie móc otworzyć go z przycisku. Jak masz taki kluczyk, a piszesz że masz i ori, to cos się sypło jak dla mnie, ale może i były modele z kluczykami scyzoryk bez możliwości otworzenia z przycisku (wątpię w to).

Opublikowano

PS. Nadal nie rozumiem jak możesz miec kluczyk scyzoryk i nie móc otworzyć go z przycisku. Jak masz taki kluczyk, a piszesz że masz i ori, to cos się sypło jak dla mnie, ale może i były modele z kluczykami scyzoryk bez możliwości otworzenia z przycisku (wątpię w to).

Czytaj ze zrozumieniem opisał przecież, że ma scyzoryk ale nie ma centralnego na oryginalny scyzoryk poprostu dorobił sobie ori scyzoryk mając zwykłe kluczyki do swojej A4.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem opisał przecież, że ma scyzoryk ale nie ma centralnego na oryginalny scyzoryk poprostu dorobił sobie ori scyzoryk mając zwykłe kluczyki do swojej A4.

niech ci Pam Bóg w dzieciach wynagrodzi za to tłumaczenie i mądrość jaką oświeciłeś tego człowieka haha juz prościej nie da sie tego wytłumaczyć dobrze że chociaż jeden rozumie :wallbash:
Opublikowano

A nie łatwiej było odrazu kupić cały zestaw z takimi kluczykami?? Niż dorabiać scyzoryk ori i teraz znowu wymieniać?? Po co komu ori scyzoryk jak przyciski nie działają?? Dla szpanu?? To wymyślili po to żeby nie nosić kluczyka+pilot, a wszystko żeby w jednym było. Dlatego wydaje mi się to nie logiczne i niezrozumiałe.

Tak czy inaczej nie podłączysz takiego kluczyka do innego typu centralnego zamka. Teraz będziesz musiał kupić ori centralkę i wtedy da się to ze sobą sprzężyć.

Opublikowano

A nie łatwiej było odrazu kupić cały zestaw z takimi kluczykami?? Niż dorabiać scyzoryk ori i teraz znowu wymieniać?? Po co komu ori scyzoryk jak przyciski nie działają?? Dla szpanu?? To wymyślili po to żeby nie nosić kluczyka+pilot, a wszystko żeby w jednym było. Dlatego wydaje mi się to nie logiczne i niezrozumiałe.

Tak czy inaczej nie podłączysz takiego kluczyka do innego typu centralnego zamka. Teraz będziesz musiał kupić ori centralkę i wtedy da się to ze sobą sprzężyć.

tak juz miałem jak kupiłem niestety a pozatym ori kluczyk jest bardziej wytrzymały jak te z allegro
Opublikowano

No to może masz centralkę, tylko nie działa sprawdzałeś?? Może się ktoś bawił (poprzedni właściciel) i nie potrafił jej podłączyć. Myślę że jak masz kluczyk tego typu to musi być centralka radiowa. Kto by doraniał kluczyk scyzoryk, skoro nie może z przycisków zamykać i otwierać? Dla mnie jest to mało logiczne. Ja stawiam że masz centralkę radiową tylko jest źle podłączona, albo gdzieś się kabelek przetarł.

A może kluczyk jest wybebeszony sprawdzałeś?? Może nie ma środka, albo baterii?

Jeżeli już chcesz to kupujesz taki zestaw co Ci proponowałem i środek z nowego kluczka przełóż do ori, przeważnie pasuje, ale to u sprzedawcy sobie porównaj.