Amaur Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam, Panowie, Dziś po powrocie do domu z pracy (trasa ok. 1,5/2km) po wyłączeniu silnika auto wydało trzykrotnie sygnał dzwiękowy. Następnie już po włączeniu zapłonu pojawił się ten sygnał, tak jak i po wyłączeniu silnika. Sprawdziłem płyn chłodniczy, hamulcowy, układu kierowniczego, olej - wszystko ok. VCDS-Lite pokazał 1 błąd, ale jest on raczej związany z tłumikiem który wymaga spawania. 16538 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: No Activity P0154 - 35-00 - - Czytałem w "internetach", że może być to oznaka kończącego się AKU. Jakieś porady czego może być to wina? Film w załączniku. Z góry dzięki za pomoc. video-1555602987.mp4
majkel_majki Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Masz na pokładzie instalację gazową na sterowniku Stag? Ten dźwięk brzmi jak sygnalizacja konieczności wykonania przeglądu instalacji i zdecydowanie nie przypomina trzech sygnałów z licznika, które sygnalizują poważne usterki. Ewentualnie czy masz jakieś dodatkowe zabezpieczenia? 1
Amaur Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Tak, mam instalację z przęłącznikiem G/B STAG. Jeśli chodzi o dodatkowe zabezpieczenia, to nie licząc immobilizera, to mam zamontowane coś na wzór "odcięcia" zapłonu. Po przekręceniu stacyjki trzeba dodatkowo dotknąć "magiczne" miejsce, żeby odpalić auto.
majkel_majki Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Jeżeli jest Stag to mamy odpowiedź, licznik km do serwisu lpg dojechał do 0 i zaczęło przypominać. Po zresetowaniu licznika interfejsem trzy sygnały znikną. 1
Amaur Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2019 15 hours ago, majkel_majki said: Jeżeli jest Stag to mamy odpowiedź, licznik km do serwisu lpg dojechał do 0 i zaczęło przypominać. Po zresetowaniu licznika interfejsem trzy sygnały znikną. SOLVED: dzięki, pojechałem do gazownika i po problemie. Łapka w górę za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi