S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak zdemontować śrubę z poduszki powietrznej? Tą która jest od strony kierownicy nie idzie jej wypchana a ją zniszczyłem i muszę wymienić.
OlekS Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak można było zniszczyć tą śrubkę?) Z tego co kojarzę, są 2 śrubki po obu stronach, one się odkręcają ale nie wypadają, żeby nie zgubić, po odkręceniu można śmiało ciągnąć za poduszkę. Jak już zniszczyles (nie wiem jak), to zniszcz jeszcze bardziej i wyciągnij, można nadusic od strony poduszki, śruba się trzyma na podkladce, oparta o materiał kierownicy
S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 24 minuty temu, OlekS napisał: Jak można było zniszczyć tą śrubkę?) Z tego co kojarzę, są 2 śrubki po obu stronach, one się odkręcają ale nie wypadają, żeby nie zgubić, po odkręceniu można śmiało ciągnąć za poduszkę. Jak już zniszczyles (nie wiem jak), to zniszcz jeszcze bardziej i wyciągnij, można nadusic od strony poduszki, śruba się trzyma na podkladce, oparta o materiał kierownicy Kurczę przy odkręceniu szło to bardzo ciężko wiec chciałem dokręcić bardzo mocno i gwin przeskoczył i poszło. Lacznie śrub jest dwie trzyma się to u mnie obecnie na jednej. I jest tak jak pierzesz ze nie można jej wydusić bo coś ja blokuje. Czyli mówisz ze na hama idzie ja wyciągnąć i wydusić?
OlekS Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Ale poduszka jest ściągnięta?!bo nie rozumiem w czym obecnie gimnastykujesz? Po demontażu poduszki rób tam co chcesz, tylko żeby było w wyniku jak Ori
S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 13 minut temu, OlekS napisał: Ale poduszka jest ściągnięta?!bo nie rozumiem w czym obecnie gimnastykujesz? Po demontażu poduszki rób tam co chcesz, tylko żeby było w wyniku jak Ori Poduszkę ściągałem bo obszywalemmkieroenice skóra (efekt i tak średni) odkrece poduszkę bez problemu ale problem jest z przykręceniem bo muszę wymienić śrubkę mocująca poduszkę ale nie jestem w stanie jej wyciągnąć z kierownicy bo nie wychodzi
OlekS Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Wtedy musisz próbować jak wyżej pisałeś "na chama", od strony poduszki przydus śrubę mocno, i spróbuj odłamać lub odciąć grzybek śruby, wtedy Ci normalnie wyjdzie w stronę poduszki, ale również nie wierzę że ta śruba była produkowana razem z kierownicą, napewno zaś była wkładana coś typu na zatrzask, obejrzyj jak to tam jest, na tym forum napewno nie było opisane problemów z takimi śrubkami, masz przypadek 1 na 100000
S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 1 minutę temu, OlekS napisał: Wtedy musisz próbować jak wyżej pisałeś "na chama", od strony poduszki przydus śrubę mocno, i spróbuj odłamać lub odciąć grzybek śruby, wtedy Ci normalnie wyjdzie w stronę poduszki, ale również nie wierzę że ta śruba była produkowana razem z kierownicą, napewno zaś była wkładana coś typu na zatrzask, obejrzyj jak to tam jest, na tym forum napewno nie było opisane problemów z takimi śrubkami, masz przypadek 1 na 100000 No właśnie chciałbym jaknajmniej uszkodzić elementy. Pokombinuje jeszcze troszkę. Być może trzeba okręcić kierownice lub któraś cześć i ona zejdzie. Jakby ktoś miał jakieś info to bardzo proszę.
greg2505 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Wciśnij tą śrubkę od wewnątrz kierownicy , wychodzi bez problem, co prawda kiera b6 ale b7 jest tak samo 20190423_223145.mp4
S1Przemo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Godzinę temu, greg2505 napisał: Wciśnij tą śrubkę od wewnątrz kierownicy , wychodzi bez problem, co prawda kiera b6 ale b7 jest tak samo 20190423_223145.mp4 Wstępnie próbowałem i był opór nawet czułem jakby sprężynowały te śrubki ale w weekend zobaczezobaczę
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 13 godzin temu, S1Przemo napisał: Wstępnie próbowałem i był opór nawet czułem jakby sprężynowały te śrubki ale w weekend zobaczezobaczę Jest lekki opór ale wyskakuje śrubka
S1Przemo Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Godzinę temu, greg2505 napisał: Jest lekki opór ale wyskakuje śrubka Dziękuje, myślę czy nie będę zmieniał tej kiery na 3 ramienną z sterowaniem w kierownicy, dużo trzeba przerabiać?
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 7 minut temu, S1Przemo napisał: Dziękuje, myślę czy nie będę zmieniał tej kiery na 3 ramienną z sterowaniem w kierownicy, dużo trzeba ogólnie potrzebna taśma i moduł w zależności co teraz masz , akurat możesz mieć taki jak trzeba , no i oczywiście kiera z poduchą i wiązką
S1Przemo Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 52 minuty temu, greg2505 napisał: ogólnie potrzebna taśma i moduł w zależności co teraz masz , akurat możesz mieć taki jak trzeba , no i oczywiście kiera z poduchą i wiązką Teraz nie mam sterowania radiem w kierce, a tempomat mam na takim pałąku, poduchę mam z 4 ramiennej jest to to samo co z 3 ramiennej?
OlekS Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 To że masz tempomat, nie znaczy że masz moduł pod multifunkcje. Musisz sprawdzić literkę na końcu. Taśma i wiązka poduszki napewno musi być inna Poduszka od czteroramiennej kierownicy nie pasuje do trzyramiennej
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Wszystko jak wyżej kolega napisał moduł raczej masz dobry jak jest tempomat , ale sprawdź dla pewności , powinien być z literką Q na końcu
S1Przemo Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Godzinę temu, greg2505 napisał: Wszystko jak wyżej kolega napisał moduł raczej masz dobry jak jest tempomat , ale sprawdź dla pewności , powinien być z literką Q na końcu A gdzie i jak wyglada ten mudol ?
greg2505 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Moduł jest za taśmą kiery, musisz zdjąć górną obudowę kolumny lub podpiąć kompa i wejść w moduł kierowniczy 16 podajże
S1Przemo Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2019 W dniu 23.04.2019 o 22:33, greg2505 napisał: Wciśnij tą śrubkę od wewnątrz kierownicy , wychodzi bez problem, co prawda kiera b6 ale b7 jest tak samo 20190423_223145.mp4 A masz może wiedzę co tam jest za śruba? M6? Jaka długość? Chciałbym kupić nowa
S1Przemo Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 37 minut temu, greg2505 napisał: Wieczorem mogę pomierzyć Super będę zobowiązany
Rekomendowane odpowiedzi