Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRC - dlawienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z gazem. Instalacja BRC autko jak w opisie. Miałem taki problem że auto nie miało zupełnie mocy, mechanik wymienił kable i świece na nowe ale nic się nie zmieniło, okazało się że cewka, po wymianie na uzywna cewke auto odżylo ale chyba coś się porobiło z gazem bo przy dodawaniu gazu między 1,5-2 tysi auto dostaje drgawek. Na benzynie bez problemu. Czy to zbieg okoliczności i trzeba już zmienić filtry czy to wina kabli lub świec? 

Opublikowano

Jak na benzynie ok to zapewne lpg do regulacji podczas jazdy na afr. Życzę powodzenia, bo gazownika, który ogarnia i wystroi brc jak należy to ze świecą szukać ? 

Opublikowano
  • Autor

Myślałem najpierw samemu filtry wymienić bo już najwyzsza pora ale czy to coś pomoże? Czy to raczej coś się rozregulowalo? Jeszcze się spytam czy te filtry będą ok

https://allegro.pl/oferta/filtr-lotny-lpg-brc-fj1-he-genius-12mm-sequent-7851172025?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

https://allegro.pl/oferta/brc-et98-filtr-fazy-cieklej-z-oringami-stary-typ-7526933089?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Instalacja ma ponad 10lat

IMG_20190424_114755.jpg

IMG_20190423_145129.jpg

Edytowane przez kichy

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic? 

Opublikowano

Skąd wiesz czy ta cewka używana jest ok? Przy padającej cewce podobno zaczyna się odczuwać na gazie, a potem już i na benzynie.

Faza lotna wystarczy czaja fl 03, a faza ciekła to musisz filterek wyjąc i i dopasować, bo nie wiadomo co tam siedzi. Może taki? https://www.phjacus.pl/F29-Filtr-fazy-cieklej-BRC-ET98-p63.html

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też myślę że raczej stary typ filterka, kurcze  nie wiem z tą cewka jak to niby mam sprawdzić? Przy tamtej padniętej to od razu i na gazie i na paliwie była masakra 

Edytowane przez kichy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ok filtry wymienione nawet źle nie wyglądały niestety objaw drgawek pozostał, a zauważyłem że im cieplejszy silnik tym lepiej się zachowuje, niestety dalej między 1,5-2 tys /obr. dostaje drgawek raz mniejsze raz większe, czy cewka z skv będzie ok? Ktoś miał z taką do czynienia? 

Opublikowano

Jak instalacja ma 10 lat, a na pb jest dobrze to szukałbym problemu we wtryskiwaczach. Przy brc będzie drogo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jak dławił sie na lpg ( tez brc ) to rozkrecilem całą listwe wtryskową wymoczyłem wtryski w benzynie ekstrakcyjnej oczywiscie samą listwe tez potem złożyłem to , jeszcze mu zalałem takiego środka do czyszczenia wtryskiwaczy lpg i pomogło .  Gazownik mówil ze tak sie tych wtryskow nie czysci ( co najwyzej ultradzwiękowo ) ale zaryzykowałem , być moze sam srodek do czyszczenia cos da jak wlejesz .  U mnie wczesniej byla robiona regulacja i filtry . 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To powiem tylko tyle - komplet nowej instalacji LPG typu STAG, czyli centralka, dobre wtryski i ewentualnie jakiś reduktor to można zamknąć się w koszcie 1k zł (jak się samemu to robi oczywiście). Czasami lepiej wymienić wszystko na nowe niż reanimować starego trupa. Kij wie jak wygląda tam reduktor - pewnie nigdy nie czyszczony a o wymianie membran już nie wspomnę. Z tego co widać na zdjęciach, to i węże przydałoby się wymienić bo to nie do przyjęcia że są spękane przy opaskach. Całość wygląda już na mocno skatowaną. A o samym BRC już się nie będę wypowiadało. Może i dobre ale głównie dla tych co to zakładają. Samemu ciężko coś zrobić bo cholerstwo często po blokowane. A znaleźć już samą jakąś instrukcję nie jest łatwo. I tu wielki plus dla STAGa. Ori kabel - 70 zł. Wszystkie programy i instrukcje masz za free na stronie. W dodatku sam program - BRC to jak programy sprzed 20 lat. Taka moja opinia bo ostatnio sam się męczyłem z tym g.... w jednym z aut.