Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Świst wewnątrz auta przy 180 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no mojemu brakuje do dwudziestki jeszcze pare latek, chodzilo mi konkretnie w slowie ,,dbanie ,, o usowanie wlasnie takich niedogodnosci jak np, swist przy duzych predkosciach itp . wydaje mi sie ze nie tylko zalezy to od wieku auta ale tez od sposobu uzytkowania tego auta. widzialem auta o wiele mlodsze od mojego i ich stan naprawde byl o wiele gorszy

Opublikowano

BLIND 111..... Napisz czy udało Ci się zlikwidować te szumy?

Opublikowano
  • Autor

witam,tak w90 procentach udalo mi sie przy 200 km h slychac jeszcze jakies tam delikatne swistanie ale przestawie jeszcze delikatnie rygle i powinno byc ok . oczywiscie powiadomie was o efekcie koncowym.

Opublikowano

Ja jechałem taką samą czwórką, jak moja i rzeczywiście jest tam ciszej. Na pewno ma na to wpływ fakt, że moje auto miało wypadek, ale też wyregulowałem ramki i rygle oraz wszystko, co może mieć wpływ na hałasy w środku. Jedno jest pewne - przy 200km/h na pewno będą jakieś szumy, bo to już konkretny opór i zawirowania powietrza. Może też dźwięk dochodzić od dmuchawy, jak mamy obieg zewnętrzny ustawiony. Ja jestem taką osobą, że wkurza mnie każdy trzask, pukanie i szum w aucie, więc mimo, że jest u mnie cicho, to jeszcze nie jest to stan, który mnie satysfakcjonuje;) Mam nadzieję, że wspólnymi doświadczeniami wyciszymy nasze czwórki;D Na początek wszystkim sugeruję sprawdzenie zawiasów i przylegania drzwi do uszczelek, a potem dopiero brać się za resztę.

Opublikowano

Mam podobny problem...kupiłam auto z lekko owieszonymi drzwiami kierowcy-to miała byc przyczyna tego świstu.Drzwi naprawione i co sie okazało? Jadąc na miejscu pasażera stwierdziłam że drugie też "gwizdają".Jeżdżąc po mieście nic nie słychać ale nie da sie na prostej powoli jechać:))))Zagłusza mi to radio i działa na nerwa!!! Jak moge to załatwić???

Opublikowano

Sprawdź czy drzwi na zawiasach nie mają luzu. Jak jest ok, to trzeba ramkę wyregulować :)

Opublikowano
  • Autor

tak jak kolega napisal sprawdz zawiasy jak nie pomoze pozostaje regulacja ramek i rygielkow. mojej aduni pomoglo :>

Opublikowano

No chyba nie po to kupiliśmy Audi, żeby słuchać trzasku plastików w środku :> Ma być cisza i koniec - wystarczy się przejechać zadbaną czwórką na normalnym zawiasie i oponach, żeby się przekonać o niskim poziomie hałasu i braku trzeszczących plastików;)

Opublikowano
  • Autor

deejay dokladnie jak napisales ma byc cicho :good: