tomek899 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witam. Mam wyciek benzyny z okolic filtra paliwa, paliwo leci na wysokosci tej rurki ktora nie ma zakonczenia, czy tak powinno byc? czy pownno cos byc na koncu tej rurki ?
Kejsi Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Jaki silnik i pokaż fotkę listwy paliwowej To nie jest fura po swapie? Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Kejsi
tomek899 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 1.8t bfb nic nie robiłem z nia fotki innej nie mam, to zrobiłem jak byłem u znajomego na podnosniku
frezergt Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 ta wolna rurka to prawdopodobnie jakieś odpowietrzenie filtra z węglem aktywnym, jak leci z niej paliwo to wygląda na uszkodzony ten filtr
Kejsi Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Tak to od węgla powinna być połączona ze zbiornikiem żeby zbierać opary paliwa, nie odbija Ci pistolet czasem jak tankujesz?
frezergt Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 U mnie też ta rurka jest tak zakończona, nie jest połączona ze zbiorniekm, do listwy wtryskowe idzie jedna rurka, więc te dwie idą z węgla, według etki z węgla wychodzą dwie rurki odpowietrzajace
tomek899 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Mam zagazowaną i tankuje tak do połowy baku co jakis czas i nie zauwazyłem zeby odbijało pistolet, ale przy odkrecaniu korka wlewu słychac pssst tak jakby sie robilo podcisnienie czyli ta rurka jest ucieta ? jezdzilem przez 2 lata tym samochodem i dopiero ok 2 miesiace temu zauwazylem wyciek
wiechnik Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 miałem tak samo , uszkodzony był regulator cisnienia w filtrze paliwa, po wymianie filtra jest ok, koszt w aso okolo 260zł?
tomek899 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 u mnie to o tyle dziwne ze przez miesiac jest wszystko ok, pozniej przez 2-3 dni pokapie i znowu ok...tez tak miales ? filtr wymienie, choc jak mi mowili to na 99% nie filtr to nic w nim nie ma
przem8 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, tomek899 napisał: filtr wymienie, choc jak mi mowili to na 99% nie filtr to nic w nim nie ma W filtrze jest regulator ciśnienia paliwa i w zamiennikach bardzo często coś się tam psuje i dziwnym trafem robią się wycieki paliwa. Wymień i zobaczysz.
wiechnik Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 u mnie padł podczas jazdy, auto nie reagowało na gaz i gasło. Był to filtr knechta z napisem 'made in china' który wytrzymał około 4 miesiecy, ale jak piszesz ze W dniu 28.04.2019 o 18:47, tomek899 napisał: przy odkrecaniu korka wlewu słychac pssst tak jakby sie robilo podcisnienie to mozesz miec faktycznie cos z filtrem wegla od oparów paliwa
Rekomendowane odpowiedzi