mazi90 Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Witam, jestem nowy na forum, mam problem ze swoja 1.8t , po zakupie wyszło że autko dymi na niebiesko po przegazowaniu kiedy chwilę pochodzi na wolnych obrotach, więc zabrałem się za diagnozę turbo i okazało się że ma luz góra dół i wzdłużny.... Więc turbo zregenerowane kompletnie, ale dziś po złożeniu nadal dymi przepalonym olejem.. oleju w układzie nie ma, wszystko wymylem przed złożeniem, jedynie kolektora nie wyciagalem, jakieś pomysły? Głowica czy to już dół siada? Edytowane 1 Maja 2019 przez mazi90
Fwl7 Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Jak pusci dymka po nocy to szczelniacze. Jak na rozgrzanym silniku bierze to pierścienie prawdopodobnie. Szukaj silnika jak nie to remont 1
mazi90 Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Opublikowano 2 Maja 2019 35 minut temu, Fwl7 napisał: Jak pusci dymka po nocy to szczelniacze. Jak na rozgrzanym silniku bierze to pierścienie prawdopodobnie. Szukaj silnika jak nie to remont Jadę po zegar i zmierzę ciśnienie...
mazi90 Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Opublikowano 4 Maja 2019 W dniu 3.05.2019 o 01:16, Fwl7 napisał: to jest b5? Tak, B5 ale miała motor zmieniony, głowica została AWT a słupek jest teraz AEB, ściągnąłem głowice przedwczoraj, i uszczelniacze puszczaja na dolotowym i wydechowym, ciśnienie na garach ma po 11-12 na ciepłym trochę mniej, w poniedziałek dam głowice do sprawdzenia i zobaczymy co wyjdzie bo chyba pęknięcie między zaworem wydechowym a świeca na czwartym cylindrze, turbo zrobione całe nowe praktycznie.
Rekomendowane odpowiedzi