prze.mo Opublikowano 10 Maja 2019 Opublikowano 10 Maja 2019 Witam. Posiadam b7 3.0 tdi w manualu, oznaczenie skrzyni biegów jmj. Niestety najprawdopodobniej mam luz na torsenie ponieważ przy gwałtownej zmianie biegów słychać stuk, oraz przy podniesionych kołach tylnymi trzeba wykonać ok pół obrotu żeby przód się obrócił. Dyfer oraz wal napędowy sprawdzone, bez luzow. Moje pytanie to czy można wymienić sam torsen, bez wyciągania skrzyni oraz od jakie skrzyni torsen by jeszcze pasował do mnie. Pozdrawiam.
MemberA4 Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Możesz wymienic sam torsen. Patrząc po Etka musisz szukać torsena o nr 0A3409751B który wystepował w skrzyniach 0A3 czyli GYH, HVE, JMJ, GVB, HSM, HEP, HXQ Skrzynie HVM, JMF, JMH, HLD też sa tego typu 0A3 i torsen (0A3409751J) powinien pasować ale to sa skrzynie od eSek i RS ale według mnie dzielą one tylko inaczej moment obrotowy, choć moge się mylić Edytowane 12 Maja 2019 przez MemberA4
prze.mo Opublikowano 12 Maja 2019 Autor Opublikowano 12 Maja 2019 Dziękuję Kolego za info, ciekawe jak bym wrzucił torsen od s-ki może by więcej momentu szło na tył było by ciekawiej ? jak byś miał może jeszcze chwilkę czasu i wrzucił mi nr uszczelki między skrzynia a torsen em to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi