DeeJay_Kill Opublikowano 20 Marca 2007 Opublikowano 20 Marca 2007 Sprawa następująca - W A4 po wypadku, pasażerka jechała bez pasów. Uderzyła w schowek i nagrzewnicę, która sie połamała. niesety ta część nagrzewnicy leżąca za konsolą środkową też jest połmana, więc muszę wstawić całą nagrzewnicę;/ Tu pojawiają się schody - na moje oko, trzeba całą deskę rozdzielczą wyjąć, żeby się dostać do tego i wstawić nowe... Część, która jest ukryta za schowkiem już wyjąłem, ale z tą pod konsolą to masakra;/ Dodatkowo zapytam o poduszkę kierowcy - są 2 otwory z tyłu kierownicy, śruby są na imbus, ale tylko klucz mi się wygiął, są bardzo mocno dokręcone...Macie jakiś patent na odkręcenie tych śrub? Pozdrawiam
ramzes808 Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Kolego, te śruby od poduszki, odkręca się w lewą strone. Pozdrawiam.
Simon Opublikowano 21 Marca 2007 Opublikowano 21 Marca 2007 Żeby wyjąć nagrzewnicę musisz wywalić cały parapet tj.wszystko...
Gość Iceman Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Żeby wyjąć nagrzewnicę musisz wywalić cały parapet tj.wszystko... dokładnie nic nie zostaje tylko 1000 przewodów instalacji elektrycznej :biggrin:
DeeJay_Kill Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Opublikowano 22 Marca 2007 Dzięki, ale już się z tatą kapnąłem, że bez wykręcenia deski nie da rady....i właśnie wykręcamy deskę. Kierownicę też zdjąłem, ale niestety przez rozwiercenie śrub - wszystkie imbusy się tylko powyginały, tak mocno była zakręcona... Pozdrawiam;)
Simon Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 Może z lewej stali były!? Dziś w pracy nowemu ślusarzowi dali komplet kluczy a jego starszy kolega przy pierwszym użyciu rozgiął 19stkę i ma 21
szogun0 Opublikowano 22 Marca 2007 Opublikowano 22 Marca 2007 śrub - wszystkie imbusy się tylko powyginały, tak mocno była zakręcona... Pozdrawiam;) Mnie się wydaje, że miałeś po prostu kiepskie klucze. Tylko nie mów że takie prętowe imbusy wygięte w stylu 7. Klucz nasadowy z odpowiednimi końcówkami imbusowymi i musi poradzić.
Rekomendowane odpowiedzi