Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Logi dynamiczne, proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pacjent to audi A4 B7 1.8T BFB Q + LPG(2 letnia instalacja). Auto jest po programie założonym przez poprzedniech właściciela 

Zmagam sie z wypadaniem zapłonu na 4 cylindrze.

16684 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P0300 - 001 - Please Register/Activate - Intermittent

16684 - Shareware Version. To Decode all DTCs

P0304 - 001 - Please Register/Activate - Intermittent

Objawiało się to tym że na wyższych biegach przy gwałtownym przyspieszeniu od ok 150km/h mrugał i zapalał sie check na około 30s. Jak powoli przyspieszałem problem nie występywał wcale albo w mniejszym stopniu. Na benzynie tego nie było, choć gazownik twierdzi inaczej ? 

Gazownik zwalił to na słaby program, gdyż przy wysokim obciążeniu czas wtrysków sie zapętla i to jest przyczyną. Mape rzekomo tak wystroił żeby przy większym obciażeniu zwiększył ilość podawanej benzyny. Dodam ze wymienił listwe i też nie pomogło. 

Zamieniłem teraz cewki miejscami, wczoraj zrobiłem 2 szybkie przejazdy i błąd nie wyskoczył. U spodu cewki na tej gumie było trochę białego osadu, co to może oznaczać? Gdyby cewka była wadliwa to by teraz wypadałby na innym cylindrze zgadza sie ?

Co zrobiłem: cewki nowe beru, nowe swiece NGK, odma przeczyszczona, zaworek dv wymieniony, miska w dół poleciała i smok przeczyszczony (był powiedzialbym czysty)

Kolejna sprawa to błąd termostatu.

17700 - map controlled engine cooling thermostat (f265) open circuit

Zmierzone ładowanie na alternatorze 13,7 V (wiem ze powinno byc większe), akumulator nowy.

Na logach widać spadek napięcia ale nie wiem co to oznacza.

No i prosiłbym ogolnie o interpretacje tych logów gdyż sam za wiele z nich nie potrafie wyczytać 

PB:

http://vaglogi.pl/log-115_118_P0Mq96C.html

http://vaglogi.pl/log-003_020_n6bwop.html

http://vaglogi.pl/log-002_033_Ud4mo.html

LPG:

http://vaglogi.pl/log-002_033_rHk2G.html

Statyczny na PB

http://vaglogi.pl/log-032_z7Z4ls3.html

Edytowane przez camel669

Opublikowano

Przepływka mało mierzy. Wtryski po tych logach jeszcze nie pętlą ale niewiele im brakuje. Lpg ubogo pod obciążeniem.

Poza tym masz mega skwar w dolocie. Pasuje pomyśleć od drugim ic z bexa albo fmic.

Termostat raczej do wymiany.

Jakie graty od lpg wsadzone?

Opublikowano
  • Autor

Czym ten skwar spowodowany? Co znaczy że przepływka mało mierzy ?

20190606_165133.jpg

Opublikowano

Trochę zaniża przepływ.

Skwar jest spowodowany tym, że nawet w serii w te upały seryjny ic nie daje rady, a co dopiero po programie.

Gazownik wymienił listwę na ac w01?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem na jaką szczerze mówiąc gdzie to sprawdzić?

Opublikowano
4 minuty temu, camel669 napisał:

Nie wiem na jaką szczerze mówiąc gdzie to sprawdzić?

Daj zdjęcia spod maski i tej zamontowanej listwy.

To powinno jeździć bez problemu do odciny na samym lpg. 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Tak listwa AC W01

20190606_192944.jpg

Opublikowano

Przepływ na przepływce troche mały faktycznie. Co do temp w dolocie to raczej norma na seryjny ic gdy 30 st na zewnatrz i zaczynasz loga z 50 st w dolocie. Program faktycznie troche słaby, afr nie poprawiony, dołem ubogo, górą za bogato.

Rozwiązanie kompleksowe: sprawdz szczelność dolotu, jesli wyjdzie ok, przepływka do wymiany. Potem najlepiej wrzucic większe wtryski np. 320 z bexa, poprawka programu, i wystrojenie lpg na drodze po korketach.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Łukasz13 napisał:

Przepływ na przepływce troche mały faktycznie. Co do temp w dolocie to raczej norma na seryjny ic gdy 30 st na zewnatrz i zaczynasz loga z 50 st w dolocie. Program faktycznie troche słaby, afr nie poprawiony, dołem ubogo, górą za bogato.

Rozwiązanie kompleksowe: sprawdz szczelność dolotu, jesli wyjdzie ok, przepływka do wymiany. Potem najlepiej wrzucic większe wtryski np. 320 z bexa, poprawka programu, i wystrojenie lpg na drodze po korketach.

Łukasz a powiedz czy ew brak szczelności w dolocie lub zarówno wadliwa przepływka objawiały by własnie tym wypadaniem zapłonu?

Opublikowano

Nie powinno się tym objawiać, ale lepiej zrobić to i mieć pewność że z autem jest wszystko ok i wtedy gnębić gazwonika, niestety pewne problemy na lpg są bardziej widoczne niż np. na samym pb.

Opublikowano

No i ta listwa słaba, pasowałoby wymienić ale na acw02 bfc.

Opublikowano
  • Autor

Idzie jakoś sprawdzić ciśnienie w dolocie vagiem? np grupa 011 ?