marcelinho Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 witam i z racji braku możliwosci znalezienia odpowiedzi proszę o pomoc i podanie wymiarów głośników na przód i tył i mocy jakiej da rade seryjny CONCERT I 1
razk Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 przod 130mm, tyl zalezy czy drzwi czy polka. wydaje mi sie ze w drzwi 130 a polka 165mm
Pulpit Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 przód 13, półka 16, ale żeby wsadzić tam coś nie seryjnego potrzebne są dystanse bo nie do końca podchodzi okrągły głośnik, a z mocą to nie wiem ja u siebie jestem na etapie ciągnięcia wszystkiego przez wzmacniacz
lucabianco Opublikowano 21 Marca 2009 Opublikowano 21 Marca 2009 Mam pytanie z innej beczki. W panelach drzwi tylnych nie mam miejsca na głośniki. Czy mogę dokupić panele z innego modelu żeby te głośniki tam upchnąć?
Cysiu Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 a czemu niechcesz w pułce i raczej sie nieda bo w drzwiach to raczej napewno w b5 niema wiec bedzie ciezko
reikeb Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 A ja w swojej a4 b5 z przodu w boczkach mam 10 + tweetery a z tylu chyba 16... w połce oczywiscie, ale jak beda fundusze to z przodu zasiada 16
^Robert^ Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 ja tez serie mialem 100mm przod ale zeby wlozyc w miejsce 165mm to juz troszke roboty jest, najlepiej jest wlozyc 130mm wystarczy wtedy zakupic dystanse plastikowe pod ten rozmiar i wszystko bedzie gites ale wiadomo zadna 130 nie zagra jak 165 :D:D
razk Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 bo w drzwiach to raczej napewno w b5 niema wiec bedzie ciezko a wlasnie ze sa np. jak masz BOSE jest komplet osmiu glosnikow (2x przednie drzwi + 2x gwizdek, 2x tylne drzwi, 2x polka, w avantach jest jeszcze sub) zestaw osmiu glosnikow wystepuje tez chyba bez BOSE (glosniki firmy nokia)
Cysiu Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 przy nokii jest 6 glosnikow bo ja takie mam (zapomnialem o bossie) przod 2x drzwi + tweetery i tyl polka aktywne
Pulpit Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 potwierdzam nokia 6 sztuk bez drzwi tylnych
razk Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 potwierdzam nokia 6 sztuk bez drzwi tylnych dlatego napisalem chyba u mnie w BOSE osiem, tyl rowniez aktywny
Pawełek Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 czy w przednich drzwiach z systemem nokia żeby zamontować głośniki inne niż mocno wysłużony oryginał potrzeba dystanse? czy takie cuda prostokątne to tylko w pułce tylnej wymyślili
razk Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 prostokaty w polke. a w przednich drzwiach jak chcesz wsadzic cos normalnego to raczej bez dystansow sie nie obedzie bo jest wieksza glebokosc montarzu
Pulpit Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 właśnie a jaka jest standardowa głębokość montażowa w drzwiach przednich?? bo z tego co patrzyłem to głośniki konkretniejsze mają coś w granicach 60 mm tak??
Cysiu Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 do 13 dystanse i bez problemu wejda a bez dystansow niezamontujesz
Pulpit Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 A od jakiej głębokości montażowej pakuje się dystanse i jaka jest przestrzeń do standardowych maskownic boczków drzwi(jaka głębokość montażowa wchodzi w grę) bo przymierzam się do zakupu, ale raczej w grą wchodzą tylko 13 chyba, że różnica w efekcie jest na tyle duża, że powinienem pakować 16-tki No i dodam, że te 13 nie były by jakieś marne tylko DLS-a, Powerbass-a lub Rainbowa oczywiste jest, że efekt uzyskany z 16 będzie lepszy,ale czy na tyle żeby pakować panele drzwiowe. I już takie ostatnie pytanie na forum jest o wyrezaniu 16 pod standardowe boczki, ale czy strata nie będzie na tyle duża, że dojdzie do równowagi pomiędzy 13-tkami, a 16 tkami??
Cysiu Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 już kiedyś czytałem i jest temat na forum http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t23961.0.html;highlight=16+w+drzwiach poczytaj masz wszystko ładnie opisane i jeszcze gdzieś widziałem jak te dystanse ktoś robił ze zwykłych paneli podłogowych skręcał parę i przykręcał do stelaża oczywiście pierwsze co to wymień kable na 2x2,5mm jeśli chcesz wsadzić dobre głośniczki no i w linku masz tez opisane jak wygłuszyć drzwi bo jeśli tego nie zrobisz to będziesz elegancko słyszał plastik i jakość dźwięku znacznie się poprawi
Pulpit Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 ja kable już zapodałem z bagażnika pod drzwi, ale zastanawia mnie jedno czy możliwe jest, że kabel będzie za gruby?? Bo te,które ja dałem są grubawe myślę, że grubsze od tych 2,5 Ten temat już przeglądałem i przejrzałem jeszcze raz i chyba się na 16 skusze
Cysiu Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 ja jak kaske bede mial to na wakacje powalcze z tym jak cieplej bedzie a kable niemoga byc zagrube na ogol im grubsze tym lepsze bo wtedy wiekszy prad poleci przez nie
Pulpit Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 No to gitara bo te moje to spokojnie mogą łączyć suba z piecem i a pro po pieca braknie mi jednego żeby zasilić wszystko jak jest z instalacją trzeba ciągnąć 2 instalacje od podstaw czy można wykorzystać przewody już przeciągnięte głównie chodzi o zasilający( aku- wzmak)??
Rekomendowane odpowiedzi