Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z elektryka w moim b7.  Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale parę rzeczy przestało działać lub szwankuje. Czy coś się psuje w każdym obwodzie czy może to wszystko ma ze sobą coś wspólnego. Mianowicie nie działa otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka i nie mogę zakodowac tego tak jak opisują na forum, spryskiwacze lamp nie dzialaja pompka wymieniona nie dostaje chyba prądu, dach się nie otwiera nie zamyka bo to cabrio. Nie wiem czy to może też coś ma z tym wspólnego ale na zilnym silniku po wlonczeniu obciążenia (BIEGU) nierówno chodzi silnik. Czy ktoś ma może propozycje. 

Opublikowano (edytowane)

Kolego a vag coś pokazuje?? Za dużo tego wszystkiego - musisz mieć zapisane jakieś błędy w sterownikach (jeśli chodzi np. o zamek to w MK coś na pewno będzie). Spryski świateł sprawdzasz na włączonych światłach mijania?

Edytowane przez Lukasz_mk2
Opublikowano

Z góry dzięki za podpowiedź. Tak spryski sprawdzam na światłach. Z tymi szybami już próbowałem na wszystkie sposoby i nic ani z pilota ani z kluczyka w zamku. Sorki ale jeszcze nie latam w tym biegle co to MK. Czy do odczytania i poradzenia sobie z takimi problemami starczy taki zwykły interfejs z allegro za kilkadziesiąt zł. Na bluetooth pod telefon?? Pozdro

Opublikowano (edytowane)

MK - to moduł komfortu (w programie VCDS - 46-Central Conv.), co do interfejsu na BT to nie pomogę, bo nie miałem z nim styczności, ale raczej wybrał bym coś na kablu i pod komputer, a nie telefon.

Radził bym podjechać na jakiegoś lokalnego spota:

Chłopaki na pewno bez problemu podłączą Ci auto pod kompa i doradzą co z tym dalej zrobić

Edytowane przez Lukasz_mk2
Opublikowano

Ok spoko jutro mam mieć taka wtyke na bt wiem  zobacze czy się coś da to się odezwe. A w pl będę za 2 tyg. I też tak myślałem aby gdzieś podjechać ale spać mi to nie daje. Pozdro

Opublikowano

Kolego udało się odczytać jakieś błędy przez BT, bo jestem ciekaw co pokazało.

Opublikowano

Przez  wtyke nic nie zrobiłem bo nie mogę jej polonczyc z tel.  Byłem na warsztacie na kompie jeden błąd od dachu 02000 Switch Position. Nic konkretnego. Spryski zaczęły latać. Reszta bez zmian. Co do dachu niema konkretów. 

Opublikowano

Problem z dachem załatwiony winne były szczotki w silniku pompy napędzającej dach