tomek899 Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam Nie otwiera się tylna klapa w audi a4 b6 avant. Jedynie awaryjnie od środka jak pociągne za czerwony sznurek to sie otwiera Co to może być ? miał ktos z was taki przypadek ?? czytałem gdzies ze siłownik zamka klapy, czy ciężko go wymienic ?
GreGoriO Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 z kluczyka też nie idzie? sprawdź kable w przelotce klapy
tomek899 Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 z kluczyka nie otworzysz bo nie ma zamku:) jedynie za czerwony sznurek od wewnatrz jak naciskam na pilocie klape zamka to sie nie otwiera
Fido Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 A jak przytrzymasz go dłużej to też nie otwiera ?
tomek899 Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 nie otwiera, samochod juz taki kupiłem
mbzdak Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 Hmmm.... to ja z podobnym problemem - tylko kluczyk manualnie, zero reakcji na pilota i na przycisk w listwie. Poczytałem, wymieniłem magiczną blaszkę, znalazłem urywający się kabel, polutowałem go no i.... jak postoi samochód kilka dni otwiera to raz silniczek ruszy, później tylko słychać delikatne pykanie. podłączyłem żarówkę 3W zamiast silniczka - świeci, później żarówkę 21W - ciemno, zero reakcji. Kupiłem drugi silniczek, to samo, raz na kilka dni ruszy... Oczywiście oba silniczki po podłączeniu do akumulatora śmigają aż miło. Czy to jakiś problem ze złączami gdzieś dalej, moduł komfortu?
GreGoriO Opublikowano 2 Lipca 2019 Opublikowano 2 Lipca 2019 dalej nie wiem czy sprawdziłeś kable w przelotce, o odczytanych błędach nie wspomnę.
Mr.Lovalova Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Sprawdź kable i podepnij przy okazji pod kompa.
mbzdak Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 to wrócę - prawie rok tak na tym otwieraniu manualnie kluczykiem. VAG-COM nic nie pokazuje, nie ma błędów, przewody posprawdzane kolejny raz, a efekt żaden. Silniczek tylko delikatnie pyknie.... czasami. Żarówka 3W świeci się, 21W nie (podłączona zamiast silniczka).
Rekomendowane odpowiedzi