miturakrzysztof Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Witam. Mam problem z silnikiem ALT. Po odpaleniu jakieś 2 sekundy z silnika dobiega dziwny hałas. Tutaj filmik Kolega powiedział że to napinacz hydrauliczny ale ściągnąłem pokrywę zaworów i wszystko wygląda dobrze. Może macie jakieś inne pomysły?
MaTeo85 Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) poczytaj tematy na forum to będziesz wiedział co to. Generalnie wariator daje taką przypadłość, nie trzyma oleju i po odpaleniu przez chwilę zanim olej napłynie generuje taki hałas jak w dieslu. Można z tym żyć jednak jak hałas jest bardzo głośny i dosyć długo się utrzymuje po odpaleniu to czas na wymianę na nowy lub regenerację (podobno ktoś to robi i niby działa, ale jak jest naprawdę to nie wiem) Aha i zmień opis w profilu bo ALT to nie jest silnik FSI tylko MPI więc trzeba dać po prostu 2.0. Edytowane 1 Lipca 2019 przez MaTeo85
bagy Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Mialem tak samo wymienilem łańcuch i napinacz problem nie zniknął może jedynie ciszej jest po rozruchu. Wariator faz rozrządu tak halasuje
Rekomendowane odpowiedzi