Frond Side Opublikowano 11 Lipca 2019 Opublikowano 11 Lipca 2019 Jak przygotować się do korekty one step i jak zabezpieczyć lakier? Czy to ma sens? : – deironizacja lakieru– dekontaminacja lakieru – glinkowanie lakieru – korekta lakieru „one step” – zabezpieczenie lakieru w postaci powłoki ceramicznej lub wosku
lewiatan1989 Opublikowano 11 Lipca 2019 Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) W mojej opinii ma to sens. Jednak one step ma rację bytu gdy lakier nie jest mocno zniszczony. No i do onestepa polecam maszynę typy DA Oczywiście jeszcze przed powłoka lub woskiem koniecznie odtłuszczanie Jak wosk to ja bym osobiście zdecydował się na twardy wosk syntetyczny. Edytowane 11 Lipca 2019 przez lewiatan1989
Frond Side Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Opublikowano 11 Lipca 2019 W stajni chwilowo rotacja ale konkretna odpowiedź dzięki
FroS-t Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 W dniu 11.07.2019 o 07:18, lewiatan1989 napisał: Jednak one step ma rację bytu gdy lakier nie jest mocno zniszczony. Nie do końca, jesli chcesz zrobic auto w jeden czy dwa dni, pozbyc sie oksydacji czy poprostu przygotowac lakier pod zazbezpiczenie to one step jest bardzo dobrą opcją. Nie sciganiemy nie wiadomo ilu rys ale napewno lakier zyska na szklistosci a nie zawsze hcodzi o to zeby siedziec nad autem 3-4 dni robiac pełną korekte....
lewiatan1989 Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 5 minut temu, FroS-t napisał: Nie do końca, jesli chcesz zrobic auto w jeden czy dwa dni, pozbyc sie oksydacji czy poprostu przygotowac lakier pod zazbezpiczenie to one step jest bardzo dobrą opcją. Nie sciganiemy nie wiadomo ilu rys ale napewno lakier zyska na szklistosci a nie zawsze hcodzi o to zeby siedziec nad autem 3-4 dni robiac pełną korekte.... Patrząc w tej kategorii oczywiście się zgodzę, jednak efekt nie będzie tak powalający jak po pełnej korekcie. Bądź co bądź jak zrobi się one step dobrze to zawsze będzie lepiej jak było. Zedrze się przynajmniej tą najbardziej utlenioną warstwę lakieru.
FroS-t Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 1 minutę temu, lewiatan1989 napisał: efekt nie będzie tak powalający jak po pełnej korekcie. Bądź co bądź jak zrobi się one step dobrze to zawsze będzie lepiej jak było. Zedrze się przynajmniej tą najbardziej utlenioną warstwę lakieru.
Frond Side Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Opublikowano 16 Lipca 2019 Tym bardziej, że mam LY7W. Nie ma co sie oszukiwać, może być lepiej ale nie chodzi o szał tylko o zabezpieczenie lakieru.
lewiatan1989 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 32 minuty temu, Frond Side napisał: Tym bardziej, że mam LY7W. Nie ma co sie oszukiwać, może być lepiej ale nie chodzi o szał tylko o zabezpieczenie lakieru. Miałem kiedyś podobny odcień lakieru na poprzednim audi i szło uzyskać mega efekty Wtedy to jeszcze operowałem na pastach farecla - dobrze, że te czasy minęły i dostęp do chemii jest lepszy. Ja u siebie onestepa ostatnio robiłem na wiosnę zeszłego roku i od tamtego czasu nakładam regularnie woski syntetyczne co około 6 miesięcy (jakoś nie mogę się wziąć w garść aby położyć ceramikę). Efekt można zobaczyć w moim poście o mojej audi (wczoraj była ogarniana z zewnątrz) aż wstawiłem zdjęcie do konkursu foto na obecny tydzień 1
Rekomendowane odpowiedzi