Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wskaźnik ciś oleju VDO z Seata Cupry jaki czujnik dobrać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zakupiłem zegary z pierwszej Cupry za grosze. Chciałbym wrzucić je do siebie. Mam komplet z wiązką jak na zdjęciu niestety nie dorwałem czujnika. Co mam dobrać do kompletu żeby to działało jak trzeba? Mam nadzieje, że nie musze wywalać tyle kasy ile żądają w linku poniżej.

VDO-Czujnik-Cisnienie-Oleju-5-Bar
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 325 zł - VDO Czujnik Ciśnienie Oleju 5 Bar (8098577370). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki...

Opcja używana. Nie wiem czym się różni od tej wyżej prócz gwintu:

Czujnik-cisnienia-oleju-VDO-5-BAR
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 140 zł - Czujnik ciśnienia oleju VDO 5 BAR (7247244731). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki...

IMG_20190513_121613456.jpg

Edytowane przez Randor
Opublikowano

Kupiłem czujnik z aukcji poniżej. Jeśli ktoś podejrzewa, że nie będzie pasował prosze pisać. Wysyłka czujnika dopiero jutro.

Audi-80-czujnik-dodatkowych-zegarow
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 100 zł - Audi 80 czujnik dodatkowych zegarów (7567412627). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki...

Opublikowano (edytowane)

Czujnik ogarnięty. Wszystko działa ale zastanawia mnie jedna rzecz. Po przekręceniu zapłonu wskazówka nie stoi dokładnie na 0 tylko trochę ponad. Rozumiem, że pomiar będzie zawyżony o tyle samo (jakieś 0,2 bar)? Ciekawe czy to wina zegara czy czujnika.

IMG_20190712_182531.jpg

Edytowane przez Randor
Opublikowano

Obserwacja 15 minutowa z teraz. Kluczyk włożony ale na cofniętym zapłonie. Wskazówka w tym czasie stała sobie od 0,1 do 0,4 bar na plusie. W magistrali nie mogło być żadnego ciśnienia, auto stało od minimum 3 godzin. Ja obstawiam uwalony czujnik. Chyba będę musiał go odesłać.

IMG_20190713_204822.jpg

IMG_20190713_205755.jpg