Kondi67 Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Cześć, Czy zastosowanie emulatora sondy lambda zwiększa spalanie auta? W a4 1.6 wyskakuje mi błąd katalizatora ( średnio raz na 200-300km), druga sonda zczytuje wartości z drugiej. Diagnosta zalecił aby nie bawić się w wymianę katalizatora , tylko zastosować emulator. Benzyna+lpg 1.6 ALZ Proszę o poradę.
przem8 Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Jak kat jest do wymiany to emulator może spowoduje, że nie będzie błędu ale robisz kuku silnikowi. Poza tym błąd kata często się pojawia przy źle wystrojonym lpg. Pozdrów głąba-diagnoste... 1
Kondi67 Opublikowano 12 Lipca 2019 Autor Opublikowano 12 Lipca 2019 10 minut temu, przem8 napisał: Jak kat jest do wymiany to emulator może spowoduje, że nie będzie błędu ale robisz kuku silnikowi. Poza tym błąd kata często się pojawia przy źle wystrojonym lpg. Pozdrów głąba-diagnoste... No właśnie autem nie jeździłem dawno na benzynie, ze względu na to, że siadła mi instalacja.Przejechałem dziś na PB ponad 200km i wywaliło błąd. Podczas pracy silnika na gazie nie wywalało go
Rekomendowane odpowiedzi