qwerty135 Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Witam wszystkich. Posiadam Audi A4 B7 2.0TFSI i niestety mam problem z przednim zawieszeniem, bo od kilku dni zaczęło mi ono skrzypiec/ trzeszczeć jak stary tapczan... Dzieje się to po pokonywaniu poprzecznych nierówności ( typu progi zwalniające) jak i czasami podczas powolnej jazdy po mieście. Dodam jeszcze, ze jeśli "nacisnę" i pobujam auto góra - dół od strony pasażera to również występuje skrzypienie, ale to jedynie od strony pasażera, od strony kierowcy jest cisza. Do mechanika jadę dopiero w przyszłym tygodniu i dlatego chciałbym zaczerpnąć dobrej rady forumowiczów na co w szczególności zwrócić uwagę i co w ogóle może powodować takie dźwięki. Tak troszkę czytałem i kierowałbym się ku wahaczom, ale niestety nie jestem ekspertem od tego, dlatego mogę się mylić. Z góry dziękuje za odpowiedzi i propozycje rozwiązania problemu. Pozdrawiam
greg2505 Opublikowano 20 Lipca 2019 Opublikowano 20 Lipca 2019 Sprawdź wahacze ,u znajomego w b5 skrzypiał górny na jabłku
Rekomendowane odpowiedzi