Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakup samochodu z wypowiedzianym przez sprzedawcę OC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam zamiar zakupić auto, które jest obecnie ubezpieczone i opłacone do października.

Sprzedawca obniżył mi cenę auta o 200 PLN i dla mnie cena jest OK, bo to auto "do 5000 PLN", lecz warunkiem będzie podpisanie dokumentu zrzeczenia się OC, aby On otrzymał zwrot za niewykorzystane dni.

Powiedzcie mi w jakiej ja jestem sytuacji, tj. ile mam dni na znalezienie własnego OC, aby była zachowana ciągłość.

Zawsze miałem OC poprzedniego właściciela i nie mam jeszcze w tym temacie doświadczenia ;)

Dziękuję

Opublikowano

Masz oc do tego dnia do kiedy jest wypowiedziane przez sprzedającego. Czyli np. jeśli wczoraj kupiłeś samochód i sprzedający powiedział, że zabiera OC od jutra, lub po jutrza to znaczy, że masz tylko tyle czasu, a potem nie ma OC a samochód już jest na Ciebie od wczoraj, czyli już Ty nie masz ciągłości w OC. Także najlepiej to dogadać się ze sprzedającym. Chyba, że już wycofał.... 

Opublikowano

Zależy jaką datę wpisze ale będziesz musiał wykupić nowe w trybie natychmiastowym ?

Opublikowano
13 minut temu, A4B5Fan napisał:

Witajcie.

Mam zamiar zakupić auto, które jest obecnie ubezpieczone i opłacone do października.

Sprzedawca obniżył mi cenę auta o 200 PLN i dla mnie cena jest OK, bo to auto "do 5000 PLN", lecz warunkiem będzie podpisanie dokumentu zrzeczenia się OC, aby On otrzymał zwrot za niewykorzystane dni.

Powiedzcie mi w jakiej ja jestem sytuacji, tj. ile mam dni na znalezienie własnego OC, aby była zachowana ciągłość.

Zawsze miałem OC poprzedniego właściciela i nie mam jeszcze w tym temacie doświadczenia ;)

Dziękuję

w momencie zakupu auta kup nowa polise i z głowy

Opublikowano
  • Autor

Po auto mam lecieć jutro, jeśli zdobędę pieniądze (dałem zaliczkę).

Podpisu na tym wypowiedzeniu jeszcze nie złożyłem, także muszę z nim ustalić datę, np. niech da mi tydzień.

Opublikowano

Zapłać mu tą różnicę ,którą mu zwrócą raptem 2 miesiące i masz po temacie

Opublikowano
31 minut temu, Dev napisał:

w momencie zakupu auta kup nowa polise i z głowy

Tu kolega podał Ci w tej sytuacji najlepszą i klarowną opcję.

Nie masz nic zagmatwane i nie interesuje Cię co sprzedający robi ze swoją polisą (czy ją wypowiedział,czy wypowie, czy jeszcze nie wiadomo co wymyśli).....

Opublikowano
  • Autor

Jak mogę sprawdzić czy auto posiada kartę pojazdu, ponieważ sprzedawca jej nie ma?

Opublikowano
Teraz, A4B5Fan napisał:

Jak mogę sprawdzić czy auto posiada kartę pojazdu, ponieważ sprzedawca jej nie ma?

Odpuść sobie tego grata bo tutaj są jakieś cuda

Opublikowano
  • Autor

Nie, latałem dziś tym autem i jest OK.

Przepisy mówią, że mamy dostarczyć podczas rejestracji kartę pojazdu, jeśli została wydana.

Tylko w jaki sposób mam to sprawdzić :D

Opublikowano
  • Autor

Dobra, już wiem jak to sprawdzić (jest rubryka w dowodzie).

Dzwoniłem przed chwilą do właściciela i sprawdził, w rubryce jest podane "karty pojazdu nie wydano", także jest OK ;)