Skyline93 Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Hej,nie znalazłem odpowiedzi na problem, zatem go opiszę latem 2018 w a4 b5 (2000r. sierpień) został wymieniony przez gościa licznik ( pin był na odwrocie licznika podany przez sprzedawcę, dostał też komplet kluczy) przyczyną był pobór prądu rzędu 0.3A. Auto zawiózł brat- właściciel, mówił coś że gość nie mógł czegoś z kluczykiem(zapewne zaprogramować jak się niedawno okazało) . Odbierając auto dostał licznik i czarną plastikową puszkę z diodą( IMMO) usunięte przez gościa. Nie wiem jak to było już ale są problemy z odpalaniem ( trzeba 3 kręcić bo od razu gaśnie (niskie obroty,), dwa pierwsze pojawiają się przy rozruchu, po starcie pracuje nierówno, na benzynie szarpie, na gazie normalnie jeździ. 01176 - Key 65-10 - Unauthorized - Intermittent 01177 - Engine Control Unit 49-00 - No Communications - wg AutoDaty obcina paliwo 01179 - Incorrect Key Programming - stały, tzn po wyczyszczeniu powraca od razu 35-00 - - Od jakiegoś czasu jest u mnie i zobaczyłem że wszystkie kluczyki są niezaprogramowane (foto niżej) , przy czym jeden pilot działa drugi przestał jakiś czas temu ( pewnie baterie do wymiany). Przy próbie programowania kluczyków robiłem tak jak w instrukcji czyli kluczyk w zapłonie, blok 17, login - wpisuje pin (brak błędu) ,adaptacja i tu zonk bo przy teście pojawia się ERROR - przy każdej ilości wpisanej w polu nowa wartość(kluczy). Przy wejściu w blok 25 immo -> login i wpisaniu pin wywala taki błąd https://obrazki.elektroda.pl/6179339500_1489689842.jpg Czy powodem jest usunięte immo czy to problem z kodowaniem ? Próbowałem vcdsem i vagiem , efekt ten sam. Konieczna będzie ponowna wizyta u speca? Edytowane 9 Września 2019 przez Skyline93 .
Fazii Opublikowano 9 Września 2019 Opublikowano 9 Września 2019 A gdzie ta puszka podłączona jest? Może to jakiś emulator i ona zakłóca adaptacje.
Skyline93 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Opublikowano 9 Września 2019 puszka wyjęta została z auta i leży bodajże w bagażniku
Skyline93 Opublikowano 9 Września 2019 Autor Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) Dodam że dało się i zrobiłem w gr 0 reset do ustawień fabrycznych po tym jak nie mogłem zaprogramować żadnego z kluczy i też nic to nie dało, auto odpaliło. Na zegarach po przekręceniu kluczyka na zapłon brak pomarańczowej ikonki auta (immo). nie wiem może na zapłonie aku ma poniżej 12V i dlatego sie nie da? Edytowane 9 Września 2019 przez Skyline93
Rekomendowane odpowiedzi