smola Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Witam. Mam problem - od 4 biegu autko ma przestoje w przyspieszeniu w zakresie ok 2000-2800obr/min, pozniej ciagnie dalej. Ma ktos jakis pomysl? dzieki
Flyer Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Tutaj powiemy Ci to samo co uslyszales na AKP.
smola Opublikowano 17 Marca 2009 Autor Opublikowano 17 Marca 2009 haha spodziewalem sie takiej odpowiedzi, logi zamiescilem w zeszlym tygodniu ale niestety na moja prosbe o ich analize nikt nie odpowiedzial...a chcialbym zasiegnac opinii jeszcze kogos na a4klub.
proton2 Opublikowano 17 Marca 2009 Opublikowano 17 Marca 2009 Nie wiem czy dokładnie tak samo masz jak ja miałem, ale napiszę ... W moim AKE miałem coś takiego, że po wdeptaniu na III-ce czy IV-ce w okolicach 2200-2300 silnik miał taki moment zastanowienia, tzn. nic się nie działo przez chwilę (nie wiem dokładnie z 1 do 2 sekund). Przeglądając dogłębnie AKP doszedłem do wniosku, że mogą to być przycinające się kierownice w turbinie jak i zasyfiona instalacja podciśnienia. Wziąłem więc kompresor, przedmuchałem N75 i większość wężyków podciśnienia. Samo przedmuchanie już dało odczuwalne rezultaty, ale to jeszcze nie było to. Zacząłem więc jeździć używając mocno prawej nogi i po paru tygodniach problem ustąpił całkowicie.
Rekomendowane odpowiedzi