Jump to content
IGNORED

[B6 AVF] Jak sprawdzić auto przed zrobieniem programu ?

Recommended Posts

Posted

Witam wszystich zainteresowanych.

Mam pytanko odnośnie mojej Niuni. Mianowicie chciałbym zapodac sobie wirusa z tym że nie do końca wiem czy stan mojej A4 na to pozwala. Pytanie brzmi czy po samych logach jesteście w stanie mi pomóc i powiedzic czy da radę coś podkręcic czy też muszę udac się na hamownię i zrobic wykresy? Dodam jeszcze że po przeczytaniu kilku wątków jestem zdecydowany na wizytę u Rogala ale z Wrocka mam trochę daleko stąd moje pytanie bo nie mam ochoty robic 350km za free.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Posted

logi wystarcza ...

przed zapodaniem softu i tak masz pomiar na hamowni, ktora to potwierdzi logi ... :wink4:

p.s we Wrocku jest Dynosoft ... :wink4:

Posted

logi wystarcza ...

przed zapodaniem softu i tak masz pomiar na hamowni, ktora to potwierdzi logi ... :wink4:

p.s we wrocku jest Dynosoft ... :wink4:

Co do logów to zostały one ocenione jako "znośne" (na szybko)...mam prośbę o rzucenie okiem na nie raz jeszcze, oczywiście pod kątem możliwości zapodania softu.

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_pierwsze_logi_dynamiczne_prosba_o_analize-t69198.0.html

Natomiast jeśli chodzi o Dynosoft to czytałem w innych wątkach że jest to godny polecenia warsztat...lecz przychylnośc innych klubowiczów oraz ich wiara w nietuzinkowe umiejętności Rogala daje duzo do myślenia i sam już nie wiem na kogo się zdecydowac...( oczywiście jeżeli okaże się że moja Niunia jest zdolna do przyjęcia wirusa).

Pozdrawiam.

Posted

zapodawaj wirusa a nie kombinuj nic złego w logach nie widac,żebys miał mieć jakies obawy :cool1:

Posted

Jedź do Dynosoftu ja u nich robilem auto i moge polecić w podpisie wynik ich pracy :). Czasem warto mieć tunera na miescu.

Posted

Natomiast jeśli chodzi o Dynosoft to czytałem w innych wątkach że jest to godny polecenia warsztat...lecz przychylnośc innych klubowiczów oraz ich wiara w nietuzinkowe umiejętności Rogala daje duzo do myślenia i sam już nie wiem na kogo się zdecydowac...( oczywiście jeżeli okaże się że moja Niunia jest zdolna do przyjęcia wirusa).

Pozdrawiam.

No i po co to piszesz, skoro wiesz lepiej to po co się pytasz, jak chcesz to rób bezmyślnie tyle kilometrów, najwyżej parę osób np ze spotu z Wrocławia cie za to wyśmieje. :wink4: Z resztą zrobisz jak uważasz mi nic do tego:)

Pozdrawiam

Posted

Pozdrawiam.

No i po co to piszesz, skoro wiesz lepiej to po co się pytasz, jak chcesz to rób bezmyślnie tyle kilometrów, najwyżej parę osób np ze spotu z Wrocławia cie za to wyśmieje. :wink4: Z resztą zrobisz jak uważasz mi nic do tego:)

Pozdrawiam

A skąd kolego u ciebie tyle agresji? Turbina ci padła, a może N75 niedomaga? :cool1:

Posted

Kolego , zwykle tuner tez sprawdza stan autka przed podjęciem pracy, powinieneś mieć robioną diagnoze poprostu.

Posted

Podjedź kolego do Dynosoft'u do Wrocka, chłopaki zrobią ci diagnostykę przed softem, a jeżeli coś będzie nie tak, to ci o tym powiedzą. Pełen profesionalizm, więc nie ma się o co martwić - to nie garażowy "tjuner" z lutownicą i młotkiem :> Masz dobry zakład na miejscu, godny polecenia, więc jaki sens jechać do stolicy? :notworthy: w stronę Rogala oczywiście, ale zawsze na korektę, czy dostrojenie nie musisz się tłuc przez pół Polski.

Posted

I tak zrobie kolego :wink4:

Dziękuję wszystkim za opinie.

Pozdrawiam.

Posted

A ja sie spytam - jesli wrzuce wiruska i po jakims czasie padnie mi turbina, to czy po wstawieniu nowej bedzie wszysto ok, czy jeszcze raz trzeba cos tam wstawiac/zmieniac itp. ?

Posted

korekte trzeba zrobic, turbina turbinie nie równa

Posted

Bobasan - odwiedziłeś juz w końcu Dynosoft, bo ja sie chciałem też wybrac w najbliższym czasie i chciałem na bieżąco zasięgnąć opinii?

Posted

Bobasan - odwiedziłeś juz w końcu Dynosoft, bo ja sie chciałem też wybrac w najbliższym czasie i chciałem na bieżąco zasięgnąć opinii?

Witam.

Niestety jeszcze nie miałem okazji, na razie jestem w Toruniu ale...po Świętach wracam do Wrocka i jak najbardziej się wybieram do Dyno.:naughty:.

Jak już będę miał wykres to dam znac.

Pozdrawiam.

Posted

To widze, że wiecej sie nas szykuje :naughty: Ostatnio własnie zastanawiałem się gdzie oddać auto i z racji tego, że mieszkam we wrocku to wybór był pomiedzy jetronik i dynosoft. Ostatecznie zdecydowałem sie na dynosoft, tak wiec w tym lub kolejnym miesiącu sie do nich wybieram.