Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania Napinacza POMOCY (drgania w srodku)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję pomocy w sprawie drgan na obrotach jałowych , Mianowicie drgania odczuwalne sa na luzie obroty są poprawne auto na vagu nie posiada błędów . podczas postoju drgania przenoszą się na kierownicę i odczuwalnie na fotelu na zimnym silniku sa większe na rozgrzanym troche mniej .Szukam usterki i juz nie mam pojęcia. Kupilem nowy napinacz gates, nowe sprzegło alternatora hella + regeneracjia do tego nowy pasek 6pk 1590 , nowe łorzysko , i nadal nic . podmienione zostało koło pasowe tez bez róznicy to samo . i dalej nie mam pomysłów ... moze ktos miał taki przypadek .. 

Zastanawiam sie nad wymiana jeszcze pompy wspomagania zamuwiłem uzywkę zobaczę bo przy lekkim skrenceniu kierownicy te drgania się nasilaja i napinacz mocniej sie odchyla 

Słyszałem jeszcze ze długosć paska sa tez jakies kwestie inne ale w aso po vin pasek jest idealny 

Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam

drgania jak na filmiku moze i troche mocniejsze  

Opublikowano
  • Autor

dodam ze takie walenie jest jak sie przekreci kierownica 

Opublikowano

Pompę zostaw w spokoju, jak wspomaganie działa prawidłowo i nie wyje. Dokładnie to samo było na starym pasku i napinaczu?

Opublikowano

jak dla mnie sprzęgiełko alternatora ale skoro napisałeś że wymienione.... sprawdzałes czy działa prawidłowo?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
  • Autor

powiem tak auto dostałem w rozliczeniu i bylo tak ale juz nie wiem gdzie lezy przyczyna bo wsiadlem do kumpla 1.8t bfb 2002 rok i tam cisza moze leciutrko drga ale to naprawde . szukam kurcze juz moze ktos taki przyapdek miał bo jest to bardzo wnerwiajace 

moze ten pasek kurcze jakis inny dac czy co ? , przychodzi na myśl dwumasa ale to by tak ten napinacz drgał od dwumasy . pozatym z tego co slyszalem to dwumase ciezko zajechac a tu dziwnych odgłosów nie ma zadnych sprzegło działa dobrze ..

Opublikowano
  • Autor

a sprzęgło jest nowe Hella kupiłem 180 zł odsadzenie orginalne pasek jest dayco no nie wiem wrzuce jeszcze fotke , rozrzad robiony był w marcu wszystkie płyny tak samo wymienone no nie wiem ..

Opublikowano

A pasek jaki jest, luźny? Wygląda to na walnięty napinacz. A może jest niedokręcony?

Opublikowano

trzeba zwracać uwagę na długość paska ,bo różne firmy mają różne długości do tych samych silników ,np w 1,9 jest pasek 1535,a innej firmy 1532 ,czyli 3 mm różnicy i u mnie było to powodem świerszcza pod maską,po wymianie na krótszy cisza,chociaż u ciebie możliwe ,że napinacz padł