Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Slabe hamowanie po swapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po swapie hebli na te z s4 mam problem. Tarcze, klocki i plyn nowe. Uklad odpowietrzony, zero wycieków. Plyn w zbiorniczku podczas wymiany caly czas pod kontrola wiec pompa nie dostala powietrza. Od zmiany przejechane ok 700km teoretycznie wszystko powinno sie ułożyć. Pedal twardy nie wpada w podloge. Problem polega na slabym hamowaniu, przy wcisnieciu hamulca auto hamuje jednak w sytuacji nazwijmy to bardzo mocnego wcisniecia hamulca wrazenie jakby cos zostalo podlozone pod pedal i nie idzie go wiecej wcisnac, jednak brakuje troche zeby gwaltownie zahamowac. Ostatnio jadac ok 120km/h auto przede mną gwaltownie zahamowalo, zeby nie wjechac mu w d...pe praktycznie musialem zapierac sie o kierownice. Wąż od podcisnienia nie wyglada podejzanie, wszystko sztywne zero syków. Czy moze byc jeszcze powietrze w ukladzie? Ewentualnie jakies pomysly? Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdzałaś jakie masz podciśnienie ?

Opublikowano
  • Autor

Nic nie sprawdzalem. Gdzie najlepiej sie wpiac zeby nie zrobic za duzego bałaganu? W garazu lezy vacuometr wiec moge sprawdzic. Dodam tylko ze przed wymiana wszystko dzialalo prawidlowo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Udalo mi sie sprawdzić podcisnienie. Laduje do ok 0.75 - 0.78bara. Po upuszczeniu chwila moment i zas taki sam wynik. Kilka prob i oscyluje w takiej samej wartosci. Czy wynik dobry?

Opublikowano
3 godziny temu, Lolek napisał:

Udalo mi sie sprawdzić podcisnienie. Laduje do ok 0.75 - 0.78bara. Po upuszczeniu chwila moment i zas taki sam wynik. Kilka prob i oscyluje w takiej samej wartosci. Czy wynik dobry?

Dobry, hamulec nadal twardy ?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Caly czas tak samo. Dzisiaj albo jutro bede probowal raz jeszcze wszystko odpowietrzyc. 

Opublikowano

Miałem podobny przypadek a4 b6, gumowy przepust przez grodz się zasysał i blokował podciśnienie.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, kkam napisał:

Miałem podobny przypadek a4 b6, gumowy przepust przez grodz się zasysał i blokował podciśnienie.

U mnie wyglada ok. Zadnego odksztalcenia czy innych niepokojacych rzeczy

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiazany. Pomimo kilkukrotnego odpowietrzania w tradycyjny sposob, pomoglo dopiero odpowietrzanie maszyna z podcisnieniem. Temat do zamkniecia.