Dawid-1999 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 Panowie, szukam chyba potwierdzenia tylko swojej tezy. Podczas wymiany oleju znalazłem w czystym pojemniku na dnie, 3-4 płatki, nie wiem aluminium? Domyślam się że to powieszchnia smarna panewki. Obok jest też domyślam się kawałek slizgu napinacz, który swoją drogą mam do wymiany, ale czy to może być coś jednak z góry? Czy ew. Po zdjęciu miski i oględzinach walu, który (zakładając) że byłby nie naruszony można wymienić same panewki bez szlifu walu? Czy taka operacja może w czymś zaszkodzić? Dodam że nie panewek nie słychać ciśnienie na ciepłym silniku na wolnych 1.5 bar przy 3000 obr 4 bar
Emejcz Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 To obok to na pewno tworzywo? Ja miałem w misce pokruszone zęby wałków
Dawid-1999 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Opublikowano 7 Października 2019 Taak, bez wątpienia. Bardziej te płatki mnie martwią
Randor Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 (edytowane) Dziwnie wyglądają te alu płatki. Trochę jak skapująca cyna. Jeśli to fragmenty panewek to masz w silniku niezły bajzel. No ale to pewnie wiesz. Nie wiem czy tej wielkości fragmenty panewki w ogóle dostałyby się do miski. Zazwyczaj są dużo bardziej zmielone. Edytowane 7 Października 2019 przez Randor
Rekomendowane odpowiedzi