Michu82 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z moim AWXem ponieważ bierze mi olej ponad normę i to dużo. Po 200 km trasy z prędkością zgodną z przepisami mam kontrolę na zegarach o niskim stanie i faktycznie taki robi się z full. Poza tym cieknie z uszczelki pokrywy, wywala olej na odme, turbo itp. Pierścienie na tlokach do wymiany, czy jeszcze jakieś inne pomysły - propozycje?
greg2505 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 turbo sprawne ,nie puszcza,zdejmij przewód z icka czy nie ma tam oliwy za dużo,przy takim poborze powinien nie źle dymić
Michu82 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Opublikowano 7 Października 2019 Tak dymi przy gazie w podłodze, jest też olej w ic
Michu82 Opublikowano 7 Października 2019 Autor Opublikowano 7 Października 2019 Turbo bylo robione prawie 2 lata temu
greg2505 Opublikowano 7 Października 2019 Opublikowano 7 Października 2019 to że było robione nie znaczy ,że jest ok,może warto sprawdzić czy nie puszcza oliwy,możesz sprawdzić ciśnienie na cylindrach i będzie wiadomo czy pierścienie puszczają
Michu82 Opublikowano 11 Października 2019 Autor Opublikowano 11 Października 2019 Turbo jest raczej ok. Minimalny luz wzdłużny. Jakie ciśnienia powinny być na cylindrach? Min i max wartości.
Rekomendowane odpowiedzi