Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byliśmy wczoraj w gdyni oglądać to autko, i prawdopodobnie szwagier będzie dziś załatwiał transakcje, 54 tys udokumentowane, świetny stan, bardzo zadbane, z przygód: to wymienane lewe i prawe drzwi po jakichś tam stłuczkach... z elementów zawieszenia to wysłuchałem tylko łożysko do wymiany, a po za tym to nie jedzie :whistling:

aa i bang olufsen gra lepiej niż u dziadka :decayed:

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 423,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

aa i bang olufsen gra lepiej niż u dziadka :decayed:

co ty się tam znasz - co z ciebie za DJ bez słuchu :grin:...toć to ten sam sprzęt - wszystko zależy od muzy jaką się puszcza - u mnie mp3 słuchałeś :wink:

---------- Post dopisany at 09:49 ---------- Poprzedni post napisany at 09:01 ----------

... a po za tym to nie jedzie :whistling:

specjalnie mu nie doradzałeś 3.0TDI w A6 żeby ciebie nie objechał co ? :wink:

Opublikowano

i tak nie odczujesz różnicy jakości miedzy mp3 320 a .wav , nieprawda :decayed: po prostu doradziłem mu co jest bardziej ekonomiczne :wink:

Opublikowano
nieprawda :decayed: po prostu doradziłem mu co jest bardziej ekonomiczne :wink:

to co się dziwisz że nie jedzie - VW Lupo TDI nie jedzie bardziej ale za to jest jeszcze tańszy w eksploatacji :wink:

Opublikowano

Panowie znojomy szuka passata b3,b4 jakby ktoś ciś wiedział to :decayed:

Opublikowano
Panowie znojomy szuka passata b3,b4 jakby ktoś ciś wiedział to :decayed:

Moj znajomek też szuka paska B4 :decayed:

---------- Post dopisany at 09:31 ---------- Poprzedni post napisany at 09:28 ----------

Dawid to kiedy kodujemy w aucie...?

Jak masz link do tych kodowań to podaj oblukam sobie...

Opublikowano

dobrego b3/b4 żeby kupić to trzeba szukać dalej od rosyjskiej granicy bo tu to wszystkie latają lub latały na Rosje :kwasny:

Opublikowano

Tzn kodowań nie znalazłem na OCP, ale już mam wszystko po kodowane co jest możliwe na tym sterowniku:) We wtorek byłem u tego kolesia z OCP pokodował mi wszystko za 50zł i przy okazji miałem czas przed pracą to zahaczyłem o Tune up.

Opublikowano

Adam , pytanie do ciebie - zbliża mi się wymiana rozrządu więc prośba o doradzenie - co wymienić na co zwrócić uwagę i jacy producenci części. Pytam bo nie mam za bardzo czasu posiedzieć przed kompem. Silnik AJM 2000r.

Opublikowano

Z mojego doświadczenia mogę doradzić: napinacze,rolki ina, pompa wody hepu (metalowy wirnik), paski conti. Gates unikać - wielorowkowy po 2 tyś km wyglądał jak by był po min. 20 tyś, masakra.

Opublikowano
Adam , pytanie do ciebie - zbliża mi się wymiana rozrządu więc prośba o doradzenie - co wymienić na co zwrócić uwagę i jacy producenci części. Pytam bo nie mam za bardzo czasu posiedzieć przed kompem. Silnik AJM 2000r.

Rozrząd ... podejdz kompleksowo i wymień wszystko co się obraca tj.:

1) kpl. zestaw rozrządu (zakup ori audi - wcale nie jest cena jakaś wygórowana, polecam TOMa lub Getem chyba że masz zniżki w ASO) - jest numer VAG na ten zestaw

zawiera:

- Pasek zębaty

- Rolka napinająca

- Rolka odwracająca

- nakrętka

- śruba sześciokątna

2) pompa wody a najlepiej ori - dostniej ori taniej lub w cenie hepu jeśli u ciebie w aucie jest ori pompa (zdajesz ją w ASO) - ewentualnie Hepu

3) pasek alternatora - wziąłbym ori bo też nie ma specjalnej różnicy cenowej

4) pasek klimy - wziąłbym ori bo też nie ma specjalnej różnicy cenowej

5) rolka alternatora (jeśli to rozrząd przy ok. 270 tyś bo bym raczej wymienił o ile że nie była ruszana) polecam Ina

6) napinacz hydrauliczny - i tu największa zagwozdka - jest pioruńsko drogi, odpowiada za napięcie paska na alternatorze - raczej bym go zostawił stary i czekał aż się posypie.

Kumaty gościu zrobi to bez zająknięcia bo silniki powszechnie znane - na koniec podpiąć VAGa w obczajić kont synchronizacji - nie daj sobie wmówić że 0,X to miła odchyłka i nie ma potrzeby ruszać ... ma być 0,0.

Popatrz sobie na ceny ASO po rabatach lub od "dobrych" dostawców - wyjdzie więcej niż na markowych zamiennikach ale tragedii nie ma - raptem kilkanaście litrów paliwa ;)

Wymiana w ASO powinna kosztować 1500 do 1800 zł (może być skoda seat vw lub audi) - minus taki że graty bierzesz u nich (różnie z rabatami) ale za to masz gwarancje 2 lata i jak masz książeczkę serwisową to zrobią wpis. Poza ASO wyjdzie 1000-1200 zł myślę

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:17 ----------

A zapomniałem ... jak bedzie zwalony pas przedni zdemontuj wentylator chłodnicy - rozbierz aż zostanie sam silnik, zawieź go do zakładu elektromechanicznego (tam gdzie naprawiają elektronarzędzia) i wymień szczotki - operacja za 30 zł a zaoszczędzi ewentualnych problemów.

Opublikowano

Kto to ostatnio na spocie w "starej karczmie" mówił o jakimś dobrym lakierniku ? Gdzie to było? Tesciu potrzebujue wstawic reperaturke ...

Opublikowano

o ile pamietam to lakiernik na stawidlowej :wink:

Opublikowano

marcin na stawidłowej podobno jest dobry. tam są 2 zakłady obok siebie. u marcina pod warsztatem stoi jego subaru outback kombi.

Opublikowano

dziadek poprawka auto tesciaka to 525d e60 z tego co pamietam to miales podobny :decayed: a jeszcze jedno chlopaki moze ktos mial doczynienia z dodge caliber? interesuje mnie to autko ale nie wiem czy sie oplaca:wink:

Opublikowano
dziadek poprawka auto tesciaka to 525d e60 z tego co pamietam to miales podobny :decayed: a jeszcze jedno chlopaki moze ktos mial doczynienia z dodge caliber? interesuje mnie to autko ale nie wiem czy sie oplaca:wink:

tak mialem taki sam...za***iste auto i silnik... Trzeba pamietac o klapkach w kolektorze dolotowym , ja je wyrzucilem calkiem ale trzeba uszczelnic porzadnie ich mocowania bo potrafi tamtedy ciec olej z mgielki olejowej w dolocie ... Poza tym kolektor wydechowy lubi pękać bo jest z szajs metalu ...wtedy albo nowy na parędziesiat tys km lub odpowiednik z e39 ktory jest zeliwny czyli wieczny , jednak jedst to towar deficytowy... Poza tym nic sie nie powino dziac przy odpowiednim traktowaniu jak to z nowoczesnym dieslem ...

Dodge caliber prosty samochod, ladny z zewnatrz , bardzo plastikowy wewnatrz ...ot co :decayed:

Opublikowano

Buszek... zainteresowal bys sie subaru outback lepiej ... ma to choc wzgledny motor i pernamentmy napęd 4x4

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Kurde wlasnie przegladam tak by Nie zjadło mnie ubezpieczenie:facepalm: Tu za samo to ze jest napęd 4x4 jest wzwyzka :facepalm: Subaru mi sie podoba te co piszesz ale wlasnie samo to ze to subaru no i ten napęd i te kretyny ubezpieczenie droższe robią...:thumbdown:

Kobita chce cos większego, bezpiecznego itp wiec szukam i szukam wiadomo jej tez musi sie podobać :decayed:

Opublikowano

Ktoś sie jutro wybiera na spot?

Opublikowano

Ja chory :(