Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiany w przepisach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5vc6ntyr3yupmzisqpvfwi1fy1wsmozr.jpg
WWW.POLSATNEWS.PL

Nie trzymasz rąk na kierownicy, wiercisz się w fotelu, próbujesz wysiąść? - za każdą z tych czynności wykonaną podczas kontroli drogowej możesz...

Miedzy innymi :

Radiowóz może stać niemal wszędzie

Dużym zaskoczeniem może być fakt, iż radiowóz, z którego od 7 listopada wysiądą policjanci zatrzymujący kierowcę do kontroli, stoi np. w miejscu, gdzie postój jest zabroniony. Kierowcy będą więc musieli się liczyć z tym, że zobaczą radiowóz np. w zatocze autobusowej. Nowelizacja zezwala bowiem funkcjonariuszom na takie działanie, byle nie stwarzali zagrożenia w ruchu - tu również jest wyjątek, który mówi o szczególnych przypadkach.

Ważne jest jednak to, że wymienione zasady nie dotyczą pojazdu kontrolowanego. Kierowca musi zatrzymać się w miejscu dozwolonym. Policjant nie powinien więc zobowiązywać uczestnika ruchu do zaparkowania tam, gdzie się tego zabrania. Innymi słowy łamie on wówczas prawo.

Przepis o niestosowaniu się do zakazu postoju dotyczy nie tylko oznakowanego radiowozu, ale również pojazdów nieoznakowanych.   

Opublikowano

Wracają czasy że będą wyskakiwać z krzaków albo tablicy o terenie zabudowanym, i że pan władza może więcej, bo teraz juz nie trzeba bedzie się przejmować obywatelami zwracającymi na to uwage :( Gdzie ja żyje

Opublikowano

Ja na ich miejscu wziąłbym się za samochody, które stoją nieprawidłowo zaparkowane. Jakby chcieli, to mieliby tyle kasy z tego, ale oczywiście... "bez zgłoszenia nie możemy podjąć interwencji".

U mnie na osiedlu porobili sporo nowych miejsc parkingowych i są w większości puste, bo większość woli zaparować na trawniku albo na chodniku blokując go całkowicie. Jakby mogli, to wjechaliby do klatki.

Opublikowano

Są też jakieś plusy :decayed:

jazda-na-suwak.jpg
WWW.BRD24.PL

Posłowie przyjęli dziś zmiany w prawie, które wprowadzą obowiązek jazdy na suwak i uregulują tworzenie korytarzy życia po wypadkach Znaki zalecające jazdę na suwak Fot. Adrian Grycuk/...

Opublikowano

Obowiązek obowiązkiem.

Często poruszam się po niemcowni.

Jest o wiele lepiej jak w PL z tą jazdą na suwak ale zawsze trafiają się jełopy.

Z tym korytarzem życia w niemcowni też różnie.

Ostatno jechał za mną niemas, wszyscy w korku na boki, ja też a ten za mną środkiem.

Nawet motocyklistom nie zjeżdżał.

Hamów nie brakuje.

Nie jestem za , za powszechnym monitoringiem ale na niektórych taki bat by się przydał.

Buractwo jest wszędzie.