michu93 Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 tak jak wyzej, czy ktos jechal vectra z tym silnikiem? jak dynamika? prztyspieszenie, oraz moc w porownaniu do a4 90 lub 110km ???
Peterka Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Witam, Ciekawy temat kiedyś myślałem na tym silniczkiem, ale jakoś padło na audi, ale do konkretów: Jeżeli chodzi o porównanie to od danych technicznych: Vectra 0-100 km/h : 10.5s Moment obrotowy: 270Nm Audi(110km): 0-100km/h: 11.3 Moment obrotowy: 225Nm Z tego widzimy, że silnik vectry będzie troszkę bardziej dynamiczny. Jeżeli chodzi o wykonanie samych aut to jednak audi jest klasę wyżej w wykonaniu, ale w opolu nie jest źle szczególnie w tej wersji po liftingu 1999. jechało mi się tą vectrą bardzo przyjemnie, ale nie mam porównania z audi 110km... Polecam jakieś forum vectry, żeby przyjrzeć się bardziej silnikowi i nie tylko. Coś mi się przypomina, że pompy coś tam nie abla, ale to można zweryfikować Pozdrawiam
michu93 Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Opublikowano 18 Marca 2009 ogolnie jezdzilem vectra ale 1.7 isuzy znam te auta bardzo dobrze... pompy siadaja przy 2.0 dieselu a konkretnie sterowniki pomp, szukam caly czas audi ale jakos nie moge znalesc odpowiedniej... i tak sie rozgladam nad czyms innym chociaż bardzo nie chetnie :gwizdanie:
Peterka Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 http://forum.vectra-unlimited.pl/showthread.php?t=27113 Takie coś mi udało mi się znaleźć na forum o silniku 2.2 jeżeli chodzi o usterki...Warto się zalogować i poczytać. Pozdrawiam
biedruch Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 2.2 dti? zbiera się całkiem ok , jest przewaga nad afnem ale bez deklasacji, do 2.5 tdi 150ps mu natomiast sporo brakuje... kultura bracy baaardzo kiepska, choć zestawiałem z 2.5 i po czesci jest to też pewnie kwestia całego auta - vectra to nie a4 pod względem wyciszenia, wytłumienia drgań... no i minus techniczny - ma tą samą słynną VP44 - kto nie wie o co chodzi polecam lekturę o 2.5 tdi. spalanie spoko, choć nie jest to 1.9 tdi. pozdro
Peterka Opublikowano 18 Marca 2009 Opublikowano 18 Marca 2009 Jeżeli chodzi o ogólny wybór ja bym wybrał (tu w zależności od budżetu) AFN lub AJM 116KM. Myślę, że z AJM, Vectra nie ma co konkurować. Bardzo ładnie jechało mi się v6 2.5tdi, ale co do tego silnika ile ludzi tyle opinii. Jest wiele na forum.
michu93 Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Opublikowano 19 Marca 2009 nie... vectra napewno nie... najlepiej cos z grupy
Rekomendowane odpowiedzi