Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędne wskazania na fisie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie :hi:

Mam taki oto problem . Po zatankowaniu zbiornika do pełna wskaźnik paliwa pokazuje dobrze max . Natomiast na fisie wyświetla mi się ze mam paliwa na 670 km i stoi bez zmian ,a przecież powinno pokazywać o wiele więcej ...Przynajmniej tak było po zakupie auta . Jak zatankowałem do pełna to fis pokazywał  paliwa na około 1050 km.

czy może mi ktoś podpowiedzieć co się stało ? dlaczego nie wzrasta obecnie po zatankowaniu do pełna  stan do przebycia ilości km. tylko zostaje na 670 .  Dodam ze z czasem jazdy stan ten spada w dół w miarę dobrze pokazuje 

O co tu chodzi ? 

Proszę o wyrozumiałość jeśli pytam o błahą sprawę ale nie daje mi to spokoju 

Może ktoś coś podpowie? Bardzo dziękuję z góry ...

Opublikowano

Skasuj średnie spalanie, bo to według tego i pojemności paliwa wyliczana jest odległość do przejechania... 

Nie śmigałeś duzo po mieście ostatnio czy coś ? Zobacz sobie jakie masz teraz średnie spalanie... 

Opublikowano
  • Autor

Witaj Kamilu ..i tu chyba by się zgadzało bo średnie spalanie miałem 10L ( miasto korki )zbiornik 65L i daje nam mniej więcej co pokazuje mi ...skasowałem i jutro zobaczę .( Trochę to robię wszystko metodą prób i błędów bo nie mam instrukcji .ob. ale może się uda :decayed: )

Na razie  B. Dziękuję Ci za wskazówki i Pozdrawiam  :hi:

Opublikowano

Instrukcja obsługi jest na necie za darmo.

Na forum też są do niej linki.

Wystarczy poszukać.

Jest w niej opisane co pokazuje pierwszy i drugi komputer i jak kasować wskazania.

I wiele innych przydatnych informacji o użytkowaniu B6

Wystarczy trochę poczytać.

Opublikowano
  • Autor

Niewiele to moje kasowanie pomogło bo nie mogę skasować pierwszej pozycji po przyciśnięciu z boku manetki . To chyba jest to średnie spalanie a mi tam pokazuje 10/l/100 . mimo przytrzymania przycisku  pod manetką dłużej , inne wskazania się kasują a tego nie mogę dlaczego ? podpowie ktoś ?

Opublikowano

Czytałeś instrukcję obsługi ???

Od strony nr.43 ?

Opublikowano
  • Autor

nie mam i nie znalazłem instrukcji obsługi w języku pl. a Niemieckiego nie znam  i tu cały problem 

Myślę że nie jeden forumowicz  zna obsługę manetki (co i jak przycisnąć  -przytrzymać  )i pomoże 

A moze ma ktoś taką instrukcję po naszemu w pdf. ?i się podzieli :decayed: 

Dodam ze błędów w liczniku brak  . Jeszcze się zastanawiam nad odłączeniem akumulatora ,tylko nie wiem czy to ma sens 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Kamilu :thumbup1: Na pewno się przyda 

Nim ją przeglądnę to zauważyłem i się domyśliłem ze Pierwsza pozycja po przyciśnięciu raz z boku to spalenie obecne i jego się nie da skasować a pozostałe 4 wyświetlenia i pozycja 4 średnie spalanie  to wszystko da się skasować i co zauważyłem że na 1 i na 2 komputerze po skasowaniu pokazuje dokładnie to samo i przy średnim spalaniu 6,5 l stan paliwa pokazuje tylko na 770 km i się nie podnosi więcej ( zbiornik prawie pełny bo zrobione jest 45km po tankowaniu do pełna 

Dlatego tu pytam znawców dlaczego to świruje a nie pokazuje dokładniej  a jakiś czas temu pokazywało w miarę ok ...:kwasny:

Czytałem instrukcję i kasowania wykonałem dobrze wszystko tak jak się domyślałem .

Nawet odłączyłem aku i po podłączeniu nic się nie zmieniło wskazanie stanu paliwa na fisie nawet spadło do wartości ( 650 km) tyle pokazywało mi po zatankowaniu do pełna a przed resetem aku  było 770 .Myślę  że jutro jak pojadę to się podniesie do tej wartości (770 )

Tylko dlaczego dopiero po czasie jazdy wartości (dystansu na paliwie ) troszkę wzrosną a powinny wzrosnąć do  około 1000 km. Bona tyle jest paliwa . 

Edytowane przez OLIVER

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Kamilu :thumbup1: Na pewno się przyda 

Nim ją przeglądnę to zauważyłem i się domyśliłem ze Pierwsza pozycja po przyciśnięciu raz z boku to spalenie obecne i jego się nie da skasować a pozostałe 4 wyświetlenia i pozycja 4 średnie spalanie  to wszystko da się skasować i co zauważyłem że na 1 i na 2 komputerze po skasowaniu pokazuje dokładnie to samo i przy średnim spalaniu 6,5 l stan paliwa pokazuje tylko na 770 km i się nie podnosi więcej ( zbiornik prawie pełny bo zrobione jest 45km po tankowaniu do pełna 

Dlatego tu pytam znawców dlaczego to świruje a nie pokazuje dokładniej  a jakiś czas temu pokazywało w miarę ok ...:kwasny:

Nikt nie miał takiego przypadku?Co może być tego przyczyną?