Areczeq Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 Witam, mam mały problem z moim malyszem. Ostatnio zaczęło mi coś stukać w dziurach w przednim prawym kole. Miałem wizytę umówiona na poniedziałek w warsztacie. Pech chciał ze w sobotę jadąc do domu przy małej prędkości wchodziłem w duży zakręt. Coś strzelilo. Miałem kawałek do domu to zaryzykowalem(noc) pod domem okazało się że wypadł mi wahacz z tulejka tak jak na zdjęciu ze zwrotnicy. Moje pytanie czy szukać zwrotnicy z owa tuleja? Czy wystarczy kupić sam wahacz i ta tuleje wlozyc w zwrotnice.
Wihajster Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 ale jak wypadł?? Przeciez on jest przykręcany.
Areczeq Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Opublikowano 26 Listopada 2019 Nie mam pojęcia jak wypadł?? W lipcu miałem przegląd auta i z przodu mi wymieniał mechanik jeden dolny wahacz i tuleje. Po za tym nic złego nie widział
Wihajster Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 2 minuty temu, Areczeq napisał: Nie mam pojęcia jak wypadł?? W lipcu miałem przegląd auta i z przodu mi wymieniał mechanik jeden dolny wahacz i tuleje. Po za tym nic złego nie widział czyli wychodzi na to,że sie odkręcił i dlatego wypadł
Areczeq Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Opublikowano 26 Listopada 2019 Pytam bo dzwonie do mechanika i mówię mu ze wypadł mi wahacz i tuleja jest na nim a on mi coś o zwrotnicy pierdzieli. Rozumiem że kupić nowy wahacz bo ten ma już luzy delikatne oraz zestaw śrub z nakretkami i wymienić? Mam dostęp do części i wacham się mordy lemforder a fag?
Fish1991 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 Kolego ze zdjęcia wynika że masz poważny problem. Całe mocowanie masz wyrwane. Ale może się mylę. Niech się inni wypowiedzą.
tobias Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 Godzinę temu, Fish1991 napisał: Całe mocowanie masz wyrwane. też tak uważam
Areczeq Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Opublikowano 26 Listopada 2019 rozmawiałem z drugim kolegą z pracy wymieniał dużo kompletów w a4, mówił że na 90% wystarczy kupić nowy wahacz - w piątek laweta do mechanika na podnośniku obejrzymy to coś więcej powiem. dodam dodatkowo(niby dużoosób tak ma) że czasem przy delikatnym hamowaniu było słychać stuknięcie ( szukałem diagnozy nie znalazłem) może ten wahacz albo tuleja jest tego powodem. Na całe szczęscię mam dostęp do taniej zakupionych części. wkładam faga(dawny ruville) jak odezwie się w późniejszym czasie inny wahacz to zmienię cały kpl na lemfordera.
Rekomendowane odpowiedzi