Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny z kluczyka nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problem z centralnym z kluczyka tj. zamykanie/otwieranie z przycisków. Na początku myślałem że to kluczyk ale...

Wymieniłem baterie i kluczyk zadziałał, a na drugi dzień przestał działać. Wczoraj założyłem dla pewności nowe baterie i kluczyk zamknął z przycisku i już nie otworzył. Podłączyłem VAG'a wyszło mi takie coś jak na załączonych zrzutach.

Gdzieś wyczytałem że kodowanie powinno być 12864 a u mnie jest 12865. 

Zastanawia mnie czy nie zakodować ich od nowa. Mam łacznie 4 sztuki tj. dwa scyzoryki, jeden "zwykły" i plastikowy. Kod mam więc nie powinno być problemu.

Szukam po różnych forach Audi, VW itp. ale nie widzę nigdzie podobnego problemu. Miał ktoś coś takiego? Można jakoś kluczyk sprawdzić? 

IMG_20200112_154612890.jpg

IMG_20200112_160832453.jpg

IMG_20200112_160841753.jpg

IMG_20200112_160848039.jpg

IMG_20200112_160854247.jpg

IMG_20200112_160902793.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za informację. Spróbuję w weekend bo pożyczyłem kabelek narazie i dopiero w sobotę będę go mieć w sobotę.

Opublikowano

To bez kabla się robi... :decayed:

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, Fazii napisał:

To bez kabla się robi... :decayed:

Tak ale akurat robiłem co innego więc przy okazji...

Ale i tak już teraz wiem że kluczyk mam uwalony. Muszę dokupić kluczyk i go adaptować do auta bo drugi scyzoryk ma bardzo zniszczoną obudowę.

Znalazłem ciekawy temat:

Kluczyki

i pewnie nowy zrobię. 

Opublikowano

Podwójne się tutaj, bo problem podobny.

Pacjent to a4 b5 z 2001r. Jest problem z przypisaniem kluczyka do sterownika centralnego zamka. Bez problemu przypisuje ale po jakoś pół godziny zapomina wszystkie kluczyki. 

Wcześniej był licznik wymieniany z Jeagera na VDO, żeby full fis mieć. Niestety jak koleś mi to majstrował to zapomniałem drugiego kluczyka i przypisał tylko jeden. Wszystko ładnie działało, z tym że po otwarciu drzwi pasażera mrugało oświetlenie wnętrza, a po otwarciu tylnich drzwi z prawej strony nie włączało się oświetlenie (pomimo poprawnej informacji na fisie że drzwi są otwarte).

Teraz auto ma nowego właściciela ale jest powyższy problem.. na początku immo nie chciało w ogóle drugiego kluczyka przyjąć, to fizycznie immo zostało usunięte, jednak teraz przy próbie dopisania drugiego kluczyka do sterownika centralnego, samochód zapomniał je oba i jest klops. Był też problem z mikrostykiem klapy bagażnika (nie pokazywał otwarcia klapy, ale światło się zapalało), może to powoduje takie zapominanie kluczyków?