pila24 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) 43 minuty temu, Machinarz napisał: Ustawione na oko. Masz te projektory wsadzone w powyższą lampę za zdjęcia? Przecież to zwykła lampa albo xenon ale nie bixenon. Nie pasują do niej te projektory. Pokaż zdjęcie złożonego projektora i zrób fotkę miejsca gdzie wchodzi palnik by było widać od tej strony przesłone. Widzę na fotkach że to nie są projektory bix z b6,inna długość i inne mocowanie palnika. Co to za lampy i skąd je masz? Edytowane 7 Marca 2020 przez pila24
Machinarz Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 Tak zwykła lampa Xenon, ale czemu te projektory miały by nie pasować?
pila24 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) 7 minut temu, Machinarz napisał: Tak zwykła lampa Xenon, ale czemu te projektory miały by nie pasować? Pomyliło mi się iż masz bixy,jeden projektor masz z regulacją przesłony (anglia-eu) drugi zwykły ,masz chyba pierwszą wersję xenonu na d2s. Pokaż fotkę lampy z zamontowanym palnikiem i otwartą klapką z tyłu Edytowane 7 Marca 2020 przez pila24
Machinarz Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 2 minuty temu, pila24 napisał: Pomyliło mi się iż masz bixy,projekty masz z regulacją przesłony (anglia-eu),masz chyba pierwszą wersję xenonu na d2s. Pokaż fotkę lampy z zamontowanym palnikiem i otwartą klapką z tyłu Jedna lampa jest z Włoch druga z Francji- ta regulacja. W poniedziałek pokażę dziś już nie chce grzebać. Myślę że wszystko jest dobrze zamontowane bo raczej nie za bardzo coś można pomylić.
pila24 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) 42 minuty temu, Machinarz napisał: Jedna lampa jest z Włoch druga z Francji- ta regulacja. W poniedziałek pokażę dziś już nie chce grzebać. Myślę że wszystko jest dobrze zamontowane bo raczej nie za bardzo coś można pomylić. Nie wiem czy to jest fizycznie możliwe ale jak dla mnie to przesłony są osadzone do góry nogami. Wiązka światła na to wskazuje Sprawdziłem właśnie na projektorze h7 czy da się wsadzić przesłone do góry nogami,odpowiedź brzmi tak daj fotki z wyciągnięty palnikiem by było widać przesłony i wszystko będzie jasne Edytowane 7 Marca 2020 przez pila24
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 W dniu 7.03.2020 o 20:51, pila24 napisał: Nie wiem czy to jest fizycznie możliwe ale jak dla mnie to przesłony są osadzone do góry nogami. Wiązka światła na to wskazuje Sprawdziłem właśnie na projektorze h7 czy da się wsadzić przesłone do góry nogami,odpowiedź brzmi tak daj fotki z wyciągnięty palnikiem by było widać przesłony i wszystko będzie jasne Może te odbłyśniki są do góry nogami ale no nie da się inaczej włożyć tego w jednej soczewce bo jest taki wypustnik na przesłonie co pasuje i wchodzi w dziurę tylko z jednej strony odbłyśnika, druga przesłona takiego nie ma więc dałoby się to założyć inaczej.
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Nwm czy to dobra pozycja jak węższe mocowanie jest na górze, wcześniej ciągle było to szersze mocowanie na górze ciągle, tylko no nie pasuje mi ta jedna przesłona z tą wypustką gdybym miał założyć to inaczej.
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Chyba że przesłonę miałbym umieścić tak ale to chyba jest właśnie do góry nogami.
pila24 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Jak masz taki widok jak na tym zdjęciu po wyjęciu palnika to jest osłona prawidłowo założona. Ale wówczas nie powinny tak świecić,w skrócie światło po przejściu przez ogniskową soczewki daje odwrotną wiązkę światła obróconą o 180 ° i wiązka światła na ścianie ma wyglądać tam samo jak wygląda przesłona. Edytowane 9 Marca 2020 przez pila24
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 2 godziny temu, pila24 napisał: Jak masz taki widok jak na tym zdjęciu po wyjęciu palnika to jest osłona prawidłowo założona. Ale wówczas nie powinny tak świecić,w skrócie światło po przejściu przez ogniskową soczewki daje odwrotną wiązkę światła obróconą o 180 ° i wiązka światła na ścianie ma wyglądać tam samo jak wygląda przesłona. Lewa lampa świeci w sumie chyba dobrze i jasnym kolorem ale prawa jakoś jakby bardziej na żółto. Z prawej strony jest ta przesłona co ma taką wklęsłość nwm czy to fabryczne jeśli nie to może młotek i ją naprostować bo chyba takie coś nie powinno być?tylko skąd by się wzięło ?
pila24 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Lewa ok świeci,próba wyprostowania dziubka na drugiej przesłonie źle się skończy widać ze inaczej złożyłeś projektor w lewej lampie i świeci ona jak trzeba. Wcześniej też źle świeciła
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 9 minut temu, pila24 napisał: Lewa ok świeci,próba wyprostowania dziubka na drugiej przesłonie źle się skończy widać ze inaczej złożyłeś projektor w lewej lampie i świeci ona jak trzeba. Wcześniej też źle świeciła Sama lewa jest niby git a sama prawa nwm co się dzieje projektor jest normalnie złożony i mam go na zewnątrz
pila24 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Palnik dobrze osadzony?Spróbuj odpalić lampę z wyciągniętym projektorem,świeć na ścianę i próbuj poruszać palnikiem Edytowane 9 Marca 2020 przez pila24
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 Tak o to się rozbiegało coś tam nie dochodziło minimalnie, narazie złapałem to prowizorycznie ale linia znalazła się i w prawym
Machinarz Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Opublikowano 9 Marca 2020 54 minuty temu, pila24 napisał: Palnik dobrze osadzony?Spróbuj odpalić lampę z wyciągniętym projektorem,świeć na ścianę i próbuj poruszać palnikiem Dobra już teraz wszystko wiem w prawej właśnie ten palnik coś nie chciał się trzymać w odpowiedniej pozycji, trzeba jeszcze ustawić na stacji i sprawdzić jak to świeci. Dzięki wielkie za pomoc kłaniam się ?
pila24 Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 53 minuty temu, Machinarz napisał: Dobra już teraz wszystko wiem w prawej właśnie ten palnik coś nie chciał się trzymać w odpowiedniej pozycji, trzeba jeszcze ustawić na stacji i sprawdzić jak to świeci. Dzięki wielkie za pomoc kłaniam się ? Nie ustawiaj na stacji,jeżeli masz ori xenon z samopoziomowaniem to bez kompa nie pójdzie a na skp o tym nie słyszeli nawet. Jeżeli masz tylko lampy xenon bez reszty to sam sobie ustaw na równo pod ścianą,w miarę oddalania wiązka światła ma schodzić w dół i świecić na wprost a nie skręcać. Ja sam ustawiam od lat,nie ma żadnego oślepiania a światła świecą możliwe daleko
Rekomendowane odpowiedzi