Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Listwy kokpitu zmiana koloru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :) zmienialiscie w swoich b9 kolor listw z deski, boczków i tunelu środkowego? (szczotkowane aluminium) dokładnie chodzi mi o oklejanie folia 3m.

Chce zakupić czarna, również szczotkowane aluminium. Dorwalem jedna z 3m, niby to czarna, ale wygląda jak szara, a chciałbym żeby efekt był taki jak na zdjęciu kokpitu innej furki. Może ktoś z was to robił i doradzi jaka folie kupić i jak bezpiecznie ściągnąć dekory :)

0005SUWHDLS8SB6V-C122-F4.jpg

c65ed19d37f06a77fb5c5f3aede5a28c.jpeg

f60a51a8ce748d13a2e84e74d221359e.jpeg

Opublikowano

Do dekorów przydadzą się takie plastikowe łopatki. Środkowy dekor zdejmujesz w sposób następujący: podnosisz gumową zaślepkę z tego otworu obok pokrętła głośności, tam masz jeden torx, odkręcasz, podważasz od wąskiego końca od boku dekor, z wyczuciem, czekasz aż wyskoczy z zatrzasku, potem po kolei od góry do dołu. Potem odkręcasz cały 'moduł' z pokrętłem - dwa torxy. Co do dekorów w desce to tymi łopatkami też trzeba podważyć aż wyskoczą, nie przypominam sobie żeby tam coś było przykręcane pod spodem. 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, czarny69 napisał:

Do dekorów przydadzą się takie plastikowe łopatki. Środkowy dekor zdejmujesz w sposób następujący: podnosisz gumową zaślepkę z tego otworu obok pokrętła głośności, tam masz jeden torx, odkręcasz, podważasz od wąskiego końca od boku dekor, z wyczuciem, czekasz aż wyskoczy z zatrzasku, potem po kolei od góry do dołu. Potem odkręcasz cały 'moduł' z pokrętłem - dwa torxy. Co do dekorów w desce to tymi łopatkami też trzeba podważyć aż wyskoczą, nie przypominam sobie żeby tam coś było przykręcane pod spodem. 

OK, ten środkowy jakoś ogarnę chyba, jak teraz wytłumaczyłeś, z dekorami z deski myślę że też nie będzie problemów, ale jak jest z dekorami przy klamkach, da radę je ściągnąć, czy trzeba rzeźbić jakoś bez zdejmowania? 

Opublikowano

Te przy klamkach z tego co kojarzę też są na zatrzaski. Podważasz i na końcu (w kierunki lusterka) ma taki jakby haczyk, więc nie szarp centralnie do siebie żeby tego nie ułamać. Wyjmuj śmiało, ja też to oklejałem. 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć

Panowie ile metrów folii potrzeba na oklejenie dekorów we wnętrzu wraz z tymi na tylnych drzwiach?

Dzięki za pomoc.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem pasek 30x250 cm i starczyło na wszystko plus jeszcze na poprawkę środkowego panela, bo za pierwszym razem nie wyciągnąłem guzika od kasowania licznika i to był błąd;) Wychodzi, że około 0,75m2 styknie. 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

u mnie tak to wyszło.

F46B9675-7A7E-4156-9E3C-3326138A6F44.jpeg

4988CA5B-6A46-4A2A-8575-6F3AFA95FB92.jpeg

C114A49A-5F1C-45FF-8FB2-4EED4683C360.jpeg

Opublikowano

Elegancko, sam oklejałeś?

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Elegancko, sam oklejałeś?

Dzięki, z pomocà kumpla ktòry robi to zawodowo. Pozbyliśmy się też chromu z zewnàtrz. 

Sorki za mały off topic. Co radzicie w temacie czarnego logo na tle czarnego lakieru?

3B85F9D7-AFE9-4B29-8C8B-60D2B0463592.jpeg

Opublikowano

Czarne logo na czarnym lakierze zginie.