damiano2x2 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Witam. Mam problem z temperatura gdyż pokazuje przy odpaleniu na zimnym silniku odrazu 130 stopni i załącza się wentylator drugi problem jest taki że od tego problemu z czujnikiem na bagnecie miałem sporo białej mazi pomyślałem nie dogrzany silnik, akurat trafił mi sie wyjazd zrobiłem 200km w ciągu dwóch dni przyjechałem do domu sprawdziłem czy jest biała maź no i była widoczna na zdjęciach a płynu chłodniczego nie ubyło. VID_20200111_204104.mp4
Talpa Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Do sprawdzenia czujnik temperatury, drugie, zatkana odma? Trzecie, nie wygląda żeby woda/płyn chłodniczy mieszał się z olejem. Swoją drogą, nie ma czujnika ciśnienia, w skrzyni korbowej? Edytowane 5 Lutego 2020 przez Talpa
cysiek18 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 Do sprawdzenia czujnik temperatury. Jest podwójny (4 piny). Dwa idą do sterownika silnika a pozostałe dwa do licznika. Do sprawdzenia w VAG jakie są wskazania. Jak wyżej kolega mówi, odma do wyczyszczenia.
damiano2x2 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Opublikowano 5 Lutego 2020 Płyn nie zmienił koloru jest taki jaki powinien być. Muszę zaprowadzić do sprawdzenia VAG
Talpa Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 7 godzin temu, damiano2x2 napisał: Płyn nie zmienił koloru jest taki jaki powinien być. Muszę zaprowadzić do sprawdzenia VAG Czujniki, projektuje się tak, że w przypadku uszkodzenia, mają generować błąd i pokazywać maksymalna wartość, by zwrócić uwagę operatora więc to jest na 99% trafiony czujnik. Co do emulsji, to ja bym zainteresował się jeszcze termostatami.
Rekomendowane odpowiedzi