Gregor1988 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Witam! To mój pierwszy post na tym forum. Jakbym coś źle zrobił/napisał to dajcie znać. Szukałem długo ale identycznej usterki nie znalazłem. Mam problem z moim a4 b6 Avant BCZ 2004. Zaczęło się około rok temu po zalaniu przez zatkany odpływ pod akumulatorem. Najpierw pojawiły się objawy: kontrolka ABS + ESP, przestał działać prędkościomierz oraz "klimatyzacja". Jak otwierałem prawe drzwi to na zegarach się wyświetlało że to lewe. Wszystko na raz. Usterka czasem pojawiała się od razu po odpaleniu a czasem w trakcie jazdy. Często pomagało zgaszenie na kilka sekund. Błędów 0. Dzisiaj rano nie odpalił (nawet nie łapie), pokazywał że paliwa niema (choć jest). Po odpięciu klemy paliwo wróciło ale palenie NIE. No i w VCDS-ie wyskoczył błąd 17978 p1570 - 35-00 - (czyli zablokowany immobiliser). Po skasowaniu błąd nie wraca. Dodam, że ESP, ABS, klima są sprawne tylko coś to wszystko naraz wyłącza. Z tym mogę żyć ale bez odpalania już nie. Czy ktoś z was ma pomysł o co chodzi? Może moduł komfortu, a może sterownik silnika? Edytowane 5 Lutego 2020 przez Gregor1988
pila24 Opublikowano 5 Lutego 2020 Opublikowano 5 Lutego 2020 36 minut temu, Gregor1988 napisał: Może moduł komfortu, a może sterownik silnika? Sprawdź moduł komfortu i skrzynkę gdzie ecu siedzi,oraz to co jest pod ecu.
Gregor1988 Opublikowano 5 Lutego 2020 Autor Opublikowano 5 Lutego 2020 Wyjąłem kompa i moduł komfortu. Moduł rozebrałem i nie był zalany. Kable po kompem i bezpieczniki ok.
Rekomendowane odpowiedzi