Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Założenie sprężyn z innej kategorii wagowej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie, mam pytanie, głupie, ale na które sam nie potrafię sobie odpowiedzieć, a jedynie się domyślam.

Mam 7 kategorie wagową z tyłu, zawieszenie 1be - cztery niebieskie kropki. 

Co się stanie jak założę springi np z 13 kategorii wagowej? (3 zielone kropki i 1 niebieska) 

Opublikowano

Podniesie się tył i może być twardo.

Opublikowano

Witam też kiedyś o tym myślałem mam quattro 1be kategoria wagowa  przód 7 a tył 11 czy żeby zrobić to zgodnie ze sztuką wraz z sprężynami powinienem wymieniać również amortyzatory? I czy można wymienić np tylko z tyłu na większą ? 

Opublikowano
  • Autor

No ja mam zwykłą ośkę i moje springi są już mocno zardzewiałe, coś czuję że niedługo pękną bo wyglądają jak w moim poprzednim aucie i je*ły po jakimś czasie. Mam sedana 1.8t ośka i zastanawiam się jak bardzo d*pa pójdzie wyżej skoro mam 7 kategorie wagową a mogę dostać za darmo idealne sprężyny 13 kategorii.. Niby d*pa siedzi mi niżej od przodu wiec fajnie jakby się minimalnie podniosło, ale nie chciałbym żeby to miało jakiś dziwny efekt. 

Opublikowano
23 godziny temu, influencer napisał:

Witam też kiedyś o tym myślałem mam quattro 1be kategoria wagowa  przód 7 a tył 11 czy żeby zrobić to zgodnie ze sztuką wraz z sprężynami powinienem wymieniać również amortyzatory? I czy można wymienić np tylko z tyłu na większą ? 

Możesz wymienić same i tylko z tyłu nie przeszkadza  to w niczym ,amory jak trzymają to nie ma potrzeby wymieniać

Opublikowano
21 godzin temu, viktorion napisał:

No ja mam zwykłą ośkę i moje springi są już mocno zardzewiałe, coś czuję że niedługo pękną bo wyglądają jak w moim poprzednim aucie i je*ły po jakimś czasie. Mam sedana 1.8t ośka i zastanawiam się jak bardzo d*pa pójdzie wyżej skoro mam 7 kategorie wagową a mogę dostać za darmo idealne sprężyny 13 kategorii.. Niby d*pa siedzi mi niżej od przodu wiec fajnie jakby się minimalnie podniosło, ale nie chciałbym żeby to miało jakiś dziwny efekt. 

Pewnie sporo pójdzie w górę,np między 9 a 10 kat.jest ok 1,5 cm cm różnicy,mierzone w na 1 aucie

Opublikowano
14 minut temu, greg2505 napisał:

Pewnie sporo pójdzie w górę,np między 9 a 10 kat.jest ok 1,5 cm cm różnicy,mierzone w na 1 aucie

Jak porównywać to tylko na nowych sprężynach,używki mogą być zużyte w różnym stopniu i na takiej zajechanej 10 klasie może być niżej niż na klasie 9 w dobrym stanie. U mnie na tyle są 3 klasy wyżej niż było fabrycznie,dodatkowo butla lpg dociąża i jest równo z przodem. Sprężyny kupiłem w dobrym stanie z cabrio(ciężko zajechać sprężyny w takim aucie bo nie ma przestrzeni ładunkowej).

Opublikowano
Godzinę temu, pila24 napisał:

Jak porównywać to tylko na nowych sprężynach,używki mogą być zużyte w różnym stopniu i na takiej zajechanej 10 klasie może być niżej niż na klasie 9 w dobrym stanie. U mnie na tyle są 3 klasy wyżej niż było fabrycznie,dodatkowo butla lpg dociąża i jest równo z przodem. Sprężyny kupiłem w dobrym stanie z cabrio(ciężko zajechać sprężyny w takim aucie bo nie ma przestrzeni ładunkowej).

Jedne i drugie w bdb stanie bez kropki rdzy ,wizualnie jak nowe,jak narazie zakładałem różne kl wag i mniej więcej wyliczenia się zgadzały,u ciebie akurat 3 kl wyżej jak najbardziej ok,bo te auta fabrycznie mają niżej tył ,a dodatkowo butla też waży swoje,

Opublikowano
13 minut temu, greg2505 napisał:

Jedne i drugie w bdb stanie bez kropki rdzy ,wizualnie jak nowe,jak narazie zakładałem różne kl wag i mniej więcej wyliczenia się zgadzały,u ciebie akurat 3 kl wyżej jak najbardziej ok,bo te auta fabrycznie mają niżej tył ,a dodatkowo butla też waży swoje,

Te moje z cabrio na tył również jak nowe,stare to nie dość że uklepane okrutnie to jeszcze jedna pękła,od przechyłu aż pancerz linki ręcznego wbił się w osłonę podłogi...