audi moja niunia Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Witam, zastanawia mnie cykanie rozgrzanego silnika na wolnych obrotach, po przegazowaniu...przytrzmaniu na wyzszych obrotach tykanie przestaje na jakis czas i pozniej wraca, ogolnie obroty trzyma ladnie., silnik ma moc.. ladnie ciagnie w pelnym zakresie obrotow Audi a4 b5 1.8 125km jezdzi na total quartz 5W40 Nie wskazuje mi to na popychacze hydraliczne poniewaz zanika na jakis czas po przytrzymaniu na wyzszych obrotach, bardziej chyba chodzi o cisnienie oleju, Prosze o wypowiedzenie sie osob ktore mialy ten problem albo naprawde znaja sie na rzeczy
ewald15 Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Cykanie dochodzi z rejonu strzałki 1, czy strzałki 2?
audi moja niunia Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 raczej 2 ale dokladnie to jeszcze musialbym sie przygladnnac....ale widze ze cos sie znasz
ewald15 Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Ściągnij osłonę (2), sprawdź czy faktycznie odgłos stamtąd pochodzi. Jeśli tak, to sprawdź ciśnienie oleju - jak jest dobre, to problem z łańcuchem/napinaczem. Jeśli jest za małe, to trzeba kombinować z pompą oleju i smokiem. 1
audi moja niunia Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 komplet lancucha z napinaczem wymieniony nicale 50 tys temu...dobrej marki
przem8 Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Wrzuć jakieś nagranie, a nie będziemy zgadywać. To nie teleturniej
audi moja niunia Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 mieliscie racje panowie to cykanie pochodzi spod tego plastiku
jurekm43 Opublikowano 26 Lutego 2020 Opublikowano 26 Lutego 2020 to cykanie to z zaworka odpowietrzenia zbiornika paliwa - strzałka 1,on tak działa
Rekomendowane odpowiedzi