liquid8p Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) Jako że zrobiłem to u siebie, to podzielę się nabytą wiedzą odnośnie wymiany 8) Polecam odpiąć akumulator dla bezpieczeństwa!!! Na początek odpinamy poduszkę od kolumny kierownicy. Jest zamocowana na dwóch metalowych klipsach. Lekko skręcamy kierownicą, aby od góry i dołu mieć dostęp do zabezpieczenia. Odblokowujemy płaskim śrubokrętem. Dorzucam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=xrgfPAau9k8 Kiedy poduszka wyskoczyła z zabezpieczeń, odpinamy dwie kostki dużą żółtą i małą czarną (nie mam tu na myśli kawy): Teraz kiedy poduszka jest już wyjęta, wyciągamy białe zabezpieczenia ze sprężynkami. Wystarczy ścisnąć zabezpieczenie szczypcami i samo wyskoczy: Po wyjęciu 4 zabezpieczeń, odkręcamy 4 śrubki (klucz 8mm) i delikatnie wyciągamy poduszkę z osłony: Pozostaje tylko upakować jaśka w nowej osłonie, skręcić śruby, założyć białe zabezpieczenia ze sprężynkami, upakować airbag w kierownicę. Na koniec podpinamy akumulator i po temacie: Pozdrawiam i powodzenia Edytowane 22 Lutego 2020 przez liquid8p Drobne poprawki, uzupełnienie
Krzy0 Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Kiedyś myślałem nad tym aby z kiery lift 4 ramiennej wypakować i wpakować do 3 ramiennej .Jak oglądałem to air bag wyglądały tak samo tylko zaślepka inna.
liquid8p Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Opublikowano 22 Lutego 2020 7 godzin temu, Krzy0 napisał: Kiedyś myślałem nad tym aby z kiery lift 4 ramiennej wypakować i wpakować do 3 ramiennej .Jak oglądałem to air bag wyglądały tak samo tylko zaślepka inna. Dokładnie tak jest, poduszka taka sama tylko zaślepka inna.
MaciekPL Opublikowano 23 Lutego 2020 Opublikowano 23 Lutego 2020 W dniu 22.02.2020 o 02:19, liquid8p napisał: Dokładnie tak jest, poduszka taka sama tylko zaślepka inna. Potwierdzam , pasuje wszystko bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi