maximus1979 Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Mam pytanie odnośnie poduszek silnika, czy tylko używane oryginalne muszą być, czy też może jakieś nowe zamienniki już ktoś stosował? Chodzi o to by nowe zamienniki nie były gorsze od zużytych oryginałów. Proszę o poradę. Edytowane 29 Lutego 2020 przez maximus1979
lolekw660i Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Ja zamontowałem raz na chwile poduszki silnika firmy corteco i moje wrażenia były takie że po 5 minutach włożyłem swoje używane oryginalne wylane poduszki Trzęsło jakby silnik był posadzony bez poduszek
Jano8504 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 17 godzin temu, maximus1979 napisał: Mam pytanie odnośnie poduszek silnika, czy tylko używane oryginalne muszą być, czy też może jakieś nowe zamienniki już ktoś stosował? Chodzi o to by nowe zamienniki nie były gorsze od zużytych oryginałów. Proszę o poradę. Przerabiałem u siebie kolego temat poduszek i jak coś to tylko oryginał ale to koszt spory, lepsza opcja to używane ori. Absolutnie żadnych używek, miałem założone Lemy i odechciało mi się po paru minutach - wibrator jak UJ?? .
Ojrzu Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Nowe, zamienne poduszki często mają zamiast oleju po prostu powietrze w środku a OE olej i z tego powstają drgania. Osobiście kilka razy takie zakładałem w różnych samochodach i efekt był taki sam czyli mocne drgania. Lepiej OE znaleźć w dobrym stanie i będzie miodzio
maximus1979 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Opublikowano 1 Marca 2020 Dzięki koledzy za info, tak myślałem że używane oryginalne trzeba będzie poszukać. ?
maximus1979 Opublikowano 2 Marca 2020 Autor Opublikowano 2 Marca 2020 A jeśli chodzi o poduchy skrzyni jest podobnie czy śmiało można kupić jakieś zamienniki? Jakie są numery ori poduszek skrzyni?
Jano8504 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 W dniu 2.03.2020 o 19:34, maximus1979 napisał: A jeśli chodzi o poduchy skrzyni jest podobnie czy śmiało można kupić jakieś zamienniki? Jakie są numery ori poduszek skrzyni? Poduszki skrzyni są gumowe i tam nic na oleju nie pracuje. W moim przypadku były oberwane i stukało i szarpało z deka przy ruszaniu. Zmieniłem na Lemfordery i jest git, robota prosta i przyjemna?
Rekomendowane odpowiedzi