Alona Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Mam oto piękny problem, otóż jak w temacie olej kapie mi z głowicy, mianowicie z lewej pokrywy zaworów, początkowa diagnoza, to uszczelka pokrywy zaworów ta od spodu (koszt w ASO po zniżkach 70zl), nic to nie dało, teraz leci olej jakby z górnej (podpowiadaja koło wtryskiwaczy ) cześci pokrywy i mój mechanik, jak również w ASO (wiadomo chcą zarobić) powiedzieli mi, że nie da się tej reszty uszczelek kupić, jedyne co można zrobić to wymienić całą pokrywę. Chłopaki z Trójmiasta mówią, że można same uszczelki kupić, czy ktoś mi może poradzić czy mam calą pokrywę kupić (koszt w ASO ok. 390) czy rzeczywiście szukać zamienników uszczelek? Może ktoś miał podobny problem, to niech proszę się wypowie Z góry dziękować
Alona Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 z górnej części tzn koło wtryskiwaczy tak dokładnie
wojtekce Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 jak są dostępne uszczelki zamienniki to kup zakładaj i powinno być oki
vikis4 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Ja też miałem ten sam problem! W ASO zaśpiewali 400 zł za całą pokrywkę z informacją,że nie ma osobno tych uszczelek! Ja zakupiłem inną pokrywę z powypadka o przebiegu 60kkm! Sam ją zdejmowałem! Jak narazie jest oki! Szukaj może dostaniesz same uszczelki.
Alona Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Opublikowano 25 Marca 2009 Ja też miałem ten sam problem! W ASO zaśpiewali 400 zł za całą pokrywkę z informacją,że nie ma osobno tych uszczelek! Ja zakupiłem inną pokrywę z powypadka o przebiegu 60kkm! Sam ją zdejmowałem! Jak narazie jest oki! Szukaj może dostaniesz same uszczelki. a Gili mówil, że miałeś odmę do wymiany... ehehe chyba dam sobie spokoj z szukaniem, kupuje pokrywe w ASO, bo sie okaże jeszcze, że jakieś znowu nieszczelności będą po wymianie samych uszczelek nie ASOwyc :wallbash:h. [br]Dopisany: 24 Marzec 2009, 23:09_________________________________________________rzeczywiście nie da rady kupić niestety samych uszczelek do V6stki pozostaje mi jechać do ASO po pokrywę ale i tak kocham moje 2,5 tdi
Rekomendowane odpowiedzi