Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wypadanie zapłonu tylko na LPG w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znów się męczę z kolejnym problemem a chodzi o wypadanie zapłonu po przełączeniu się na lpg i tylko na zimnym silniku. Gdy się zagrzeje czy po kilkugodzinnym postoju problem nie występuje wszystko jest ok, tylko po nocy jak jest zimny. Wymieniłem cewki (beru) . świece(ngk) , parownik ze dwa miesiące temu wszystko nowe, a wczoraj nawet nową listwę wtrysków lpg i nic nie pomogło. Najciekawsze że zawsze wywalało zapłon na 1 cylindrze więc na starej listwie podmieniłem wtryski miejscami i o dziwo wywaliło mi błąd na 2 cylindrze, więc zainwestowałem w nową listwę wtryskową  myśląc że to ona jest winna.  Dzisiaj rano szoku doznałem jak mi zaczął mrugać check i znów błąd p0301. 

Jedyne co mi przychodzi do głowy to zamienić znów na tej nowej listwie wtryski miejscami i zobaczyć czy wywali błąd na innym cylindrze i wtedy szukać problemu w kablach do listwy wtryskowej , albo mierzyć ciśnienie bo może głowica jest do roboty? 

A jeszcze mi się przypomniało przed tym problemem wypadania zapłonu miałem problem z bogatą mieszanką błąd p0172 mapy były rozjechane, gazownik poustawiał wszystko bylo ok, ale może ze 2 dni i znów błąd bogatej mieszanki i mapy rozjechane i kolejna regulacja , kalibracja itd. chwile ok i teraz błędu od mieszanki nie wywala a od wypadania zapłonu jak jest zimny. 

Ogólnie auto jeździ bdb ma moc, dobrze przyspiesza,  równo chodzi, obroty nie falują.

Co może być grane,  bo już mi nerwów zaczyna brakować. wszystko nowe a problem pozostał.

Opublikowano

Zmierz kompresję na zimnym.

Opublikowano

Ale piszesz że błąd poszedł za wtryskiem. To po co całą listwę zmieniałeś? 

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, grubcio1980 napisał:

Ale piszesz że błąd poszedł za wtryskiem. To po co całą listwę zmieniałeś? 

wolałem zmienić całą bo i tak ponad 100tys.km mi służyła...

A jak błąd idzie za wtryskiem, to wtrysk gazu jest winny czy może być coś innego? Bo czy na nowych wtryskach czy na starych objawy te same........błąd idzie za wtryskiem.  

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam. Czy udało się rozwiązać problem? Wiem że temat stary ale może autor odpisze?