Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Taśma(zwijak) + multifunkcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zmieniłem pająka kompletnego z tempomatem + pełnym fisem bo nie miałem. Wszystko zostało zakodowane poprawnie lecz nie działają mi przyciski w kierownicy oraz jej podświetlanie. Dodatkowo jest jakiś błąd pomiędzy komunikacją kierownicy. Tempomat działa i fis bez problemu lecz przyciski już nie i teraz pytanie czy taśma mogła ulec uszkodzeniu ? Dziś podpinałem kompa z ciekawości  i wywaliło znów błąd czujnik kata skrętu +30 stopni ale nic się nie świeci. 

Jedyną rzeczą jaką przełożyłem z starego pająka była właśnie taśma bo była dobra mogła ulec uszkodzeniu czy muszę mieć taśmy z oznaczeniem A / B /E ? Dodam że na starej bez problemu działała Multi funkcja 

Taśmę mam z oznaczeniem Q na screenie numer.

90318921_537112146782342_6719067045683527680_n.jpg

90341383_2945616668815105_4794418348383272960_o.jpg

Edytowane przez wicia1000

Opublikowano

kierownica multi z b6 czy z b7?

bo moduł kolumny masz z b7 i z tego co kojarzę nie będzie współpracował z kierownicą  z b6 

Opublikowano
  • Autor

Kierownica Multi z b6 :)

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie wymiany kierownicy. Posiadam czteroramienną kierownice 8E0953549Q (mam full fis i tempomat) i chcę kupić też czteroramienną ale z multifunkcją. Czy nie będzie problemu z podpięciem oraz czy airgab mogę zamienić ? Muszę najpierw rozebrać żeby zobaczyć czy mam wiązkę poprowadzoną z radia i czy taśmy nie będe musiał wymieniać? Dodam, że radio mam nie fabryczne (Canva canva s7025). Proszę o porady. Pozdrawiam.

Opublikowano
22 godziny temu, wicia1000 napisał:

Kierownica Multi z b6 :)

No to już wiemy czemu nie dziala - musisz moduł kolumny z b6 założyć albo zmienić kierownice na b7

Opublikowano
  • Autor

Zmienię kierownicę na nowszą i zobaczymy czy pomoże póki co dzięki odezwę się po weekendzie i zobaczymy :)

Opublikowano

b6 analogowo, b7 cyfrowo

Opublikowano

chyba nie wiesz o czym piszesz - moduł w kierownicy komunikuje się z modulem kolumny szyną LIN BUS - i po prostu jest inna specyfikacja tej szyny w kierownicy b6 a inna w b7 

Opublikowano
  • Autor

Witam wymieniłem Kierownice z b7 wszystko ładnie podeszło skasowałem wcześniej błąd związany z komunikacją ale nie działa mi sterowanie nadal i nie podświetla kierownicy a chyba powinno ? Klakson normalnie działa.

Wymieniłem tylko taśmę z odpowiednim numerem oraz wiązkę od puszki bo zaś inne były ale to nie problem.

Błąd mam taki 02071 lokalna szyna danych - nieprawidłowość - stały.

Wszystko dobierałem tak jak na powinno być specjalnie patrzyłem po numerach seryjnych.

Pytanie czy trzeba będzie jeszcze raz kodować czy radio tym razem mam za stare czy co ? Concert 2 radio dodam a w b7 też jest takowe ;) 

Po podłączeniu vcds-a są takie błędy kierownica z b7 jakiś kabel został przerwany czy trzeba coś jeszcze zrobić ? 

Tutaj numery seryjne części które zamontowałem

Taśma pod kierownicę 4E0953541A , moduł 8E0953549Q , wiązka poduszki 4F0971589A , kostka 4E0972133

bład kierownicy.jpg

Opublikowano
  • Autor

Temat uważam za zamknięty rozwiązanie było takie że jeden z kabli był przerwany w kostce o kierownicy bo zalutowaniu i daniu termokurczek wszystko działa jak należy i jest podświetlanie. :)