akpol Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Witam. Tak jak w temacie, mam problem z czujnikami parkowania. Problem polega na tym, że czujniki działają prawidłowo tylko w momencie jak świałta są wyłączone. Po włączeniu świateł czujniki wariują i na zmianę jest sygnał dzwiękowy ciągły lub przerywany nie związany zupełnie z żadną przeszkodą. Czy ktoś miał może podobny problem? Pozdrawiam
bobikos Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 ori czy dokładane? Jak dokładane to chyba problem z podpięciem masy
akpol Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ori. Dzisiaj zdjąłem zderzak, sprawdziłem wiązkę i moim zdaniem jest ok ale nie znam się i pewnie czegoś nie widzę...
Robero321 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Jakie masz światła xenony, zenony, czy zwykłe żarówki ? Uzupełnij profil bo nie wiadomo czy B6 czy B7 ..
akpol Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zwykłe żarówki, B7 Avant 1.9 TDI BKE
Robero321 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Na wyłączonym silniku też jest ten sam objaw?
Robero321 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Dobierz się do sterownika czujników i sprawdź zasilanie czy nie ma tam rzeźby sprawdź też czy nie masz podpiętego czegoś co sieje a co jest zasilane ze świateł. Żarówki z tyłu na pewno ori ? Nie ma tam jakichś ledów lub coś w tym rodzaju ? Sprawdź dokładnie moduł (jest w bagażniku z tyłu na lewym błotniku zaraz za zderzakiem)i światła z tyłu czy nie ma czegoś dopiętego.
akpol Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Z tego co widziałem wszystko jest ok jeżeli chodzi o moduł. A gdzie znajdę sterownik ? Chyba ze to jest to samo co moduł. Wszystko jest w ori w tym aucie.
Rekomendowane odpowiedzi