Kamilo787 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Witajcie , jestem na tym forum świeżynką z nie małym problemem mianowicie kupiłem A4 b6 2.4 V6 2002r z szarpiącą skrzynia bodajże multitrinik mając dawce z takim samym rocznikiem, silnikiem, i wyposazeniem przełożyłem cały zestaw skrzyni ,wiązkę silnika z sterownikiem, licznik serwo wraz z pompą i pedałami i pompę ABS , autko pali jeździ bez problemów lecz wpada pedał hamulca przy etapie zmiany serwa i pompy ABS wymieniłem płyn ham. I odpowietrzylem wszystko ale problem z pedałem wciąż jest I nie wiem co dalej od czego zacząć żeby się znowu nie narobić ? miał ktoś podobny problem ? Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Kamilo787
golfagn Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Masz pewność, że poprawnie odpowietrzyłeś wysprzęglik?
Kamilo787 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Fakt mógło by wczesniej wysprzęglać jest lekki skok jałowy pedału sprzęgła ale samo sprzęgło działa ok nie ślizga się ani nie ciągnie, tylko co wysprzęglik ma do wpadającego hamulca ? Oprócz wspólnego zbiorniczka z płynem
lewiatan1989 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Kamilo787 napisał: Fakt mógło by wczesniej wysprzęglać jest lekki skok jałowy pedału sprzęgła ale samo sprzęgło działa ok nie ślizga się ani nie ciągnie, tylko co wysprzęglik ma do wpadającego hamulca ? Oprócz wspólnego zbiorniczka z płynem Mniej więcej tyle co w temacie... Czyli problem z hamulcem po wymianie skrzyni Odpowietrzaj układ i hamulca i sprzęgła.
Kamilo787 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Ok zrobię jak mówisz , choć bardziej bym się doszukiwał problemu z serwem lub pompą ale to tylko moja teoria napisze jak odpowietrze na razie dzięki za pomoc
Dev Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 niepotrzebnie ruszałeś pompę, masz zapowietrzoną
Rekomendowane odpowiedzi