Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Obniżenie zawieszenia - propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podobnie jak vario polecam gwint... kiedy chcesz podnosisz, kiedy chcesz opuszczasz... a jak do tego masz regulacje twardosci to juz w ogole bajka...

ja mam tylko regulacje wysokosci, jak chcesz to na spociku Cie przewioze, z Bartkiem tez sie przejedz i zobaczysz czy Ci odpowiada :)

u mnie jest chyba troche bardziej miekko... :wink4:

ale ten gwint to wyniesie z 4000 :thumbdown:

Opublikowano

Jeździsz normalnie i potrzebny efekt wizualny wariant 1, masz zacięcie sportowe wariant 2, jesteś maniakiem szybko jeżdżącym wariant 3 !

wcale nie trzeba byc maniakiem zeby kupowac gwint :wink4: wystarczy ze chce sie miec na zime wyzej a na lato nizej do tego sztywniej niz seria a przy gwincie masz dodatkowa zalete ze mozesz kiedy chcesz podniesc lub opuscic :)

Opublikowano

Za szpan się płaci Panie Adamie :)

Opublikowano

podobnie jak vario polecam gwint... kiedy chcesz podnosisz, kiedy chcesz opuszczasz... a jak do tego masz regulacje twardosci to juz w ogole bajka...

ja mam tylko regulacje wysokosci, jak chcesz to na spociku Cie przewioze, z Bartkiem tez sie przejedz i zobaczysz czy Ci odpowiada :)

u mnie jest chyba troche bardziej miekko... :wink4:

ale ten gwint to wyniesie z 4000 :thumbdown:

w podobnej cenie jest air ride :wink4:

pozatym dobre amory i springi to troche wiecej niz 900zl

Opublikowano

Za szpan się płaci Panie Adamie :)

to nie tylko za szpan ale za dobry produkt i dobre trzymanie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Powiem Wam, że mam dylemat, wiadomo że najlepiej mieć dobrej firmy sprzęt ale z kasą problem, a znowu bym nie chciał czekać nie wiadomo i nie wiem gdzie znaleźć złoty środek :mysli:

Opublikowano

Powiem Wam, że mam dylemat, wiadomo że najlepiej mieć dobrej firmy sprzęt ale z kasą problem, a znowu bym nie chciał czekać nie wiadomo i nie wiem gdzie znaleźć złoty środek :mysli:

powiem tak - chcesz dobre zawieszenie i masz 4000 zl bierz gwint

jak nie masz 4000 a chcesz dobra zawieche (amorki + springi) tylko nizej to mysle ze 2000 zl starczy...

reszta chyba zbedna do komentowania

Opublikowano

vario-cie a co ty konkretnie masz zalozone, jakis link, moze byc PW :cool1:

OT. zescie mnie chlopaki zarazili :cool1: EOT :decayed:

Opublikowano

www.tein.pl - Tobie Musashi polecam sprężyny Teina ew. kompletne zawieszenie :)

ja mam profi gwint Tein Pro Street Damper :)[br]Dopisany: 27 Marzec 2009, 12:45_________________________________________________http://www.blitzpoland.pl/p/a4_tein.html

tutaj tabela do B6/B7 z cenami :)

Opublikowano

Vario-tech a jak myslisz jakie zawieszenie byloby najlepsze dla mojej B8 143KM ??

oczywiscie najlepszy bylby gwint z plynna regulacja, ale niestety to juz koszt powyzej 4 tys. a takiej kasy nie mam poki co:/

jakies inne propozycje? interesuje mnie obnizenie 30-50 mm

Opublikowano

Kolega Kuredu zamówił już sprężyny Eibach Pro Kit ok. - 30 mm

Opublikowano

no tak tylko ze on cos mowil ze ma utwardzone amortyzatory, bo ma wersje 211 konna a ja mam 143 konna wiec wystarczy tylko wymienic sprezyny?? jesli chce obnizyc o te 30-50 mm ??

Opublikowano

Z mojego doświadczenia do obniżenia max -30 mm nie trzeba (ale można) wstawić inne amorki ale wtedy koszt się znacząco podnosi. Każde większe obniżenie wymaga amortyzatorów o krótszym skoku i większej sile tłumienia.

• 9 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich. W Audi A6 4g jest jedna opcja zawieszenia gwintowanego z czujnikami regulacji koszt to 8 do 10 tys zł. Wtedy wszystko działa i możesz obniżać ile sobie tam chcesz. Lub same sprężyny technix koszt 800zl do oryginalnego zawieszenia. Gdy założymy  np technix zawieszenie gwintowane zwykle a też możemy jak w a4 B8 to obniżymy auto ale nie będzie podłączone bo nie ma czujnikow i sterowanie odpada. Najlepsza rada to założyć sprężyny 40/45 lub jakie kto chce i problem rozwiązany za max 800zl. I ustawić geometrię przy każdym obniżeniu auta.

Pozdrawiam