Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AKN] Problem z układem hamulcowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!koledzy może wy cos pomozecie,mam taki problem,zaczął pojawiac sie co jakis czas wykrzyknik na fisie wraz z swiecącym sie ABS,jak poszarpie autem na dziurach to nie raz sie wyłaczy ale właczy sie ESP,wymnienilem płyn,klocki(bo sie juz konczyły)i dalej swieci,co dziwne,jak podpinam sie pod kompuer vag nie pokazuje zadnych bledów w hamulcach:/ za co odpowiedzialny jest jeszcze wykrzyknik?dodam ze pierwszy raz zaswicił sie wykrzyknik jak zaczołem energicznie ruszac kierownica prawo,lewo,moze juz było,ale szukałem i nic nie znalazłem,akumulator,chyba jest dobry,bo auto pali od szczała! jeszcze co jest dziwne, jak wymieniłem klocki wczoraj to ukąłd sie zapowietrzył,a 2 dni temu go odpowietrzałem,moze wykrzyknik swieci,bo jest zapowietrzony?

Opublikowano

Prawdopodobnie wariują czujniki ABSu z przednich kołach (skoro przy ruszaniu kołami na postoju też się dzieje).

Sprawdź ich mocowanie, podłączenie...może trzeba przeczyścić.

Dodatkowo użyj :szukaj:, bo sporo o czujnikach było i może znajdziesz jeszcze coś ciekawego.

Opublikowano

usterka znaleziona,podłaczyłem sie vagiem do innej pompy o tych samych numerach,jest ok,wiec wpiąłem spowrotem swoją uszkodzoną ,i ruszając wiązka przewodów przy pompie cos łaczyło.Wniosek-prawdopodobnie zimne luty na gniezdze od wtyczki głównej,teraz pytanie do was rozbierał ktos juz ta pompe?jest mozna ją rozebrac i przelutowac styki? nr pompy: 8E0614111H BOSCH

NIe dalo sie naprwic elektroniki,prxzeluowałem wszystkie styki i dalej bład,pompa wymnienieniona na nowa;/